Desarticulen una xarxa de tràfic de migrants que operava en Castelló

Hauria introduït més de 180 persones de forma irregular
L'organització hauria introduït més de 180 migrants de forma il·legal en Espanya | EFE

La Policia Nacional ha detingut a 28 persones este cap de setmana i ha desarticulat una complexa xarxa de tràfic de migrants del Marroc a les illes Canàries i la Península. Esta organització operava en diferents punts, entre ells Castelló. Esta xarxa hauria traslladat, com a mínim, 20 pasteres per les que hauria obtingut més de 350.000 euros.

L'operació policial, denominada 'Vulcano' i en la que han participat 150 agents, s'ha fet en col·laboració amb Europol i ha tingut lloc en Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canària, Tenerife, El Ferro, Eivissa, Castelló i Calataiud, segons ha informat la policia a través d'un comunicat.

Dels 28 detinguts, cinc es troben en la presó i se'ls acusa de presumptes delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers. Tres d'ells han sigut detinguts en Castelló, a on també s'han fet diversos registres en domicilis, a demés de Fuerteventura i Tenerife, que han acabat amb la intervenció de 5.630 euros en efectiu, 17 telèfons, material informàtic i documentació.

L'operació ha conseguit avortar l'eixida de huit pasteres en direcció a les illes Canàries, totes elles procedents del Marroc, i una de les embarcacions estava disposada per a partir de manera imminent amb 34 persones.

Entre 1.000 i 2.000 euros per a arribar a Espanya en pastera

Els migrants pagaven entre 1.000 i 2.000 euros per a viatjar en les pasteres sense jupetins salvavides i la policia calcula que haurien obtingut beneficis superiors als 350.000 euros.

Existien membres en els dos costats de l'oceà i des del Marroc planificaven els viatge, captaven als migrants, i s'encarregaven del seu allotjament i trasllat fins al punt d'eixida de l'embarcació. En les illes Canàries es trobava l'altra branca de l'organització criminal i l'activitat dels seus integrants passava desapercebuda, ja que estaven perfectament integrats.

Les pasteres, una volta que arribaven a terra, lluny de deixar-les abandonades, tornaven al Marroc per a reutilitzar-les en un nou viatge. En total, haurien conseguit introduir en Espanya de manera irregular a més de 180 persones d'esta manera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit greu en caure en una cala de l'Illa de Tabarca" "Ferit greu motorista en l'AP-7"