Desarticulen una xarxa de tràfic de migrants que operava en Castelló

Hauria introduït més de 180 persones de forma irregular

La Guàrdia Civil i alguns operaris rescaten migrants arribats en pastera
L'organització hauria introduït més de 180 migrants de forma il·legal en Espanya | EFE

La Policia Nacional ha detingut a 28 persones este cap de setmana i ha desarticulat una complexa xarxa de tràfic de migrants del Marroc a les illes Canàries i la Península. Esta organització operava en diferents punts, entre ells Castelló. Esta xarxa hauria traslladat, com a mínim, 20 pasteres per les que hauria obtingut més de 350.000 euros.

L'operació policial, denominada 'Vulcano' i en la que han participat 150 agents, s'ha fet en col·laboració amb Europol i ha tingut lloc en Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canària, Tenerife, El Ferro, Eivissa, Castelló i Calataiud, segons ha informat la policia a través d'un comunicat.

Dels 28 detinguts, cinc es troben en la presó i se'ls acusa de presumptes delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers. Tres d'ells han sigut detinguts en Castelló, a on també s'han fet diversos registres en domicilis, a demés de Fuerteventura i Tenerife, que han acabat amb la intervenció de 5.630 euros en efectiu, 17 telèfons, material informàtic i documentació.

L'operació ha conseguit avortar l'eixida de huit pasteres en direcció a les illes Canàries, totes elles procedents del Marroc, i una de les embarcacions estava disposada per a partir de manera imminent amb 34 persones.

Entre 1.000 i 2.000 euros per a arribar a Espanya en pastera

Els migrants pagaven entre 1.000 i 2.000 euros per a viatjar en les pasteres sense jupetins salvavides i la policia calcula que haurien obtingut beneficis superiors als 350.000 euros.

Existien membres en els dos costats de l'oceà i des del Marroc planificaven els viatge, captaven als migrants, i s'encarregaven del seu allotjament i trasllat fins al punt d'eixida de l'embarcació. En les illes Canàries es trobava l'altra branca de l'organització criminal i l'activitat dels seus integrants passava desapercebuda, ja que estaven perfectament integrats.

Les pasteres, una volta que arribaven a terra, lluny de deixar-les abandonades, tornaven al Marroc per a reutilitzar-les en un nou viatge. En total, haurien conseguit introduir en Espanya de manera irregular a més de 180 persones d'esta manera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari