Es disparen fins a un 218% les telefonades de menors víctimes de violència de gènere que demanen ajuda a la Comunitat

Són dades de la Fundació d'Ajuda a xiquets/es i Adolescents a Risc (Anar), en el seu informe d'evolució de la violència contra les dones entre el 2018 i el 2022 període en què es van atendre 2.962 telefonades del territori valencià

Prop de 3000 menors, en concret 2.962 xiquets/es i adolescents víctimes de violència contra les dones, han estat ajudades/ts pel telèfon/xat Anar entre 2018 i 2022. Són les dades d’un estudi específic de la Fundació d’Ajuda a xiquets/es i Adolescents a Risc (Anar). 

Uns resultats dels quals s’extreu que les telefonades en relació amb la violència de gènere a la Comunitat Valenciana han augmentat un 212% entre el 2018 i el 2022 en esta població.

A més, i d’una manera més detallada, en este període, les trucades per violència de gènere a l’entorn també han augmentat un 98,1% i els casos de violència sexual un 34,4% Pel que fa a les consultes sobri un altre tipus de violència física/psicològica també han crescut un 13,6% a la Comunitat Valenciana. 

D’altra banda, el mateix estudi, en un altre apartat, fa referència a les noves tecnologies com implicades en un 83,2% dels casos de violència de gènere adolescent i també destaca que la falta de tractament psicològic és una altra constant tant a Espanya, on el 72,1% de les víctimes no rebien cap tractament en este sentit, com a la Comunitat Valenciana, on el percentatge baixa lleument al 71,6%.

Unes dades analitzades des de l’administració

Són dades presentades i analitzatdes este dijous a València amb la presència de la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, qui ha destacat que una de les prioritats del Consell és combatre la violència sobre la dona i en especial la que es manifesta durant la infància i l’adolescència.  

Davant este tipus d’agressions, la vicepresidenta segona ha insistit en la necessitat d’“impulsar polítiques de prevenció i sensibilització” que s’han de sumar a les que garanteixen l’assistència i l’atenció a les víctimes.

Camarero s’ha referit a l’informe presentat i ha alertat sobri “la magnitud” de les dades relatives a la violència que pateixen els i les joves i en especial les referides a la violència sobre la dona. 

“Són dades que mostren una realitat sobre la qual cal actuar”, ha assegurat. Per això, ha considerat prioritàries les polítiques de sensibilització i conscienciació que s’estan impulsant des del Consell per a “formar i educar els joves” amb l’objectiu que “no es normalitzen conductes i actituds violentes, que moltes vegades es banalitzen”. 

El 57% de les adolescents valencianes no reconeixen esta violència

En este sentit, ha destacat que és cridaner que, en el cas de les adolescents valencianes, el 57% no són conscients que estan patint violència de gènere Per això, subratlla que la tasca de prevenció és fonamental per ajudar que les víctimes “siguen coneixedores del que els passa” i puguen rebre l’ajuda que ofereix la Generalitat. 

En concret, ha indicat que la Generalitat compta amb guies i protocols d’actuació conjunts en l’àmbit sanitari i educatiu que van destinats als menors i als professionals que hi treballen, així com als pares. 

A més, ha posat com a exemple la campanya del Consell de conscienciació del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona “que va adreçada a l’entorn de les víctimes” amb el propòsit de “visibilitzar i fer conscient un problema que ens ha de fer mal a tota la societat”.  

Més de 20.000 menors ajudats en quatre anys a tot Espanya

Les dades generals d’este macro informe que hui es presentaven en el seu impacte a la comunitat, estan basades en l’estudi de 20.515 xiquets, xiquetes i adolescents víctimes de violència contra les dones, que han estat ajudades pel telèfon/xat de la Fundació Anar, en els últims quatre anys (382.219 telefonades). 

En concret, analitza la violència contra les dones en les quatre variants: violència de gènere, domèstica, sexual i altre tipus de violència física o psicològica.

ÚLTIMES NOTÍCIES