Setmana amb un poc de tot, TºC molt suaus i se’n va el fred de rigorós hivern en València

Imatge d'una sortida de sol ben ennuvolada

Setmana amb cels canviants, però amb un ambient molt suau i poc fred | Natàlia Torrent


Rebre les notícies de València Diari

 

El temps serà canviant esta setmana, però el més important és que ja deixarem enrere el fred polar atípic i la neu en cotes baixes en tot el territori valencià. Els fronts atlàntics seran la dinàmica protagonista els pròxims dies amb un cel molt canviant entre sol i bandes de núvols, arruixons en algunes comarques algun dia i vents que poden ser intensos el segon tram de setmana. Tot amb un ambient clarament menys fred en comparació amb dies enrere. De fet, estem davant de la setmana menys freda del que portem d’hivern, ja que els aires de l’oest més temperats dominaran.

 

Dilluns 18 de gener

El temps del dilluns, 18 de gener, vindrà marcat per núvols baixos i boires en l’interior de València i Alacant. De fet, en estes dos últimes zones dominaran les boires al matí. Cel menys ennuvolat en Castelló, a on dominarà el sol. A partir del migdia, tot anirà a menys, però quedarà un cel variable amb intervals de núvols alts en estes àrees interiors.

 

Mapa del temps a València pel dilluns 18 de gener de 2021

El sol dominarà en general amb boires que s’alçaran en l’interior durant la vesprada | AEMET

 

A la resta, circularan bandes de núvols alts i prims per tot arreu, però amb un cel més assolellat, sobretot en el terç nord del territori. No es descarta alguna gota molt local en la Ibèrica. Les temperatures baixaran transitòriament, tant de dia com de nit, amb refrescades en l’interior. Màximes de 12ºC a 16ºC en conjunt. El vent de nord-oest anirà clarament a la baixa en tot el territori.

 

Dimarts 19 de gener

De cara al dimarts, 19 de gener, la situació serà pareguda, amb intervals de núvols baixos en punts de la costa i prelitoral a primeres i últimes hores, sobretot en el sector d’Alacant. També hi haurà alguns núvols baixos i boires cap a l’interior de València. No obstant, el sol dominarà amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. Les temperatures màximes pugen un poc, però durant les primeres hores en l’interior les refrescades encara seran intenses. És per este motiu que, l‘AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) seguix amb les alertes activades per temperatures mínimes extremes en l’interior de València:

 

Avís groc a l'interior de València per aquest dimarts, 19 de gener del 2021

Les refrescades encara seran fortes en l’interior de València a primeres hores d’este dimarts | AEMET

 

Dimecres 20 de gener

Pel que fa al dimecres, 20 de gener, el pas d’un front atlàntic desgastat farà arribar més bandes de núvols d’oest a est de tot el territori amb un cel variable o ennuvolat en conjunt. A partir del migdia i durant la vesprada, arribarien precipitacions en la Ibèrica i l’interior de Castelló i València, però s’escaparan arruixons en més comarques, sobretot de l’interior. Poca cosa amb temperatures mínimes que seguiran pujant, amb màximes paregudes.

 

Dijous 21 de gener

El temps estarà més mogut i canviant dijous, 21 de gener, amb la tendència de fronts atlàntics que portarà nous arruixons en l’oest i l’interior de València. En la resta, la nuvolositat que anirà de menys a més al llarg del dia, segurament amb més clarianes com més en la costa. El vent de ponent anirà a més i serà més intens en la costa amb unes temperatures que pujaran clarament amb un ambient poc fred en el centre del dia.

 

Divendres 22 de gener

Atenció de cara al divendres, 22 de gener, ja que el pas d’un front obriria les portes a forts vents d’entre ponent en diferents comarques. Si no hi ha canvis, el vent es deixarà sentir amb ganes en gran part del territori valencià amb ràfegues localment fortes o, en el sud del territori, molt fortes. Precaució en este sentit. Tot amb el pas de bandes d’arruixons passatgers per la majoria del territori i temperatures que baixaran de dia, però altes de nit.

 

Cap de setmana del 23 i 24 de gener

Finalment, el cap de setmana del 23 i 24 de gener vindrà marcat per un cel molt canviant i precipitacions en el nord de Castelló. Per ara, no s’esperen arruixons fora d’àrees interiors, però el vent de ponent seguiria bufant en moltes comarques. Les temperatures tendiran a baixar de nou. Una dinàmica 100% atlàntica i moguda que tindrem durant dies, però en general, amb molt poques pluges en València.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies