Últimes hores més mogudes, a l’espera de l’arribada d’un anticicló que durarà tota la setmana en València

Imatge d'una albada rogenca a Cardedeu

Els núvols no acabaran d’anar-se’n del tot esta setmana, a pesar del domini de l’anticicló | Miguel Angel Ciudad


Rebre les notícies de València Diari

 

Estes últimes hores de dilluns, esperem que el temporal de llevant comence a anar a la baixa en gran part de València, excepte en l’interior de Castelló, a on si que podrà seguir plovent amb ganes. La notícia d’este episodi, ha sigut la gran quantitat de pols en suspensió, que ha provocat pluges acompanyades de fang. Tot i això, esta situació no durarà massa dies més i és que a partir de dimarts, a últimes hores de la vesprada, els núvols i les pluges ja minvaran i s’obriran grans clarianes. En dies següents, pareix que l’anticicló serà l’amo i senyor de la situació meteorològica a partir de mitjans de setmana amb un ambient molt més suau de nou amb dies molts més assolellats.

 

Dilluns 22 de febrer

D’esta manera, com dèiem, el primer dia de la setmana, el dilluns 22 de febrer, estarà marcat encara per molts núvols en general que deixaran un dia gris en moltes comarques i amb plugims o arruixons febles i puntuals en punts de la costa i prelitoral, mentres que en la Ibèrica i zones interiors de Castelló podria ploure amb més ganes. Tot sense anar acompanyades de fang.

 

Mapa del temps a València per aquest dilluns 22 de febrer del 2021

Els arruixons encara no desapareixen del tot i tornaran a afectar a moltes comarques de cara a la vesprada | AEMET

 

A pesar de tot, de cara a esta pròxima vesprada s’obriran grans clarianes de sud a nord, inclús amb sol cap a Alacant. El vent i el temporal de mar de llevant seran també els protagonistes. Pel que fa a les temperatures, seguiran anant a la baixa amb un ambient que serà de nou més hivernal amb moltes màximes entre els 12ºC i els 17ºC, localment més altes en les zones a on hi haja més clarianes en el sud d’Alacant. 

 

Dimarts 23 de febrer

De cara al dimarts, 23 de febrer, encara ens alçarem amb núvols en les comarques de València i Alacant, a on pot seguir plovisquejant fins al migdia. En la resta del territori hi haurà molts núvols baixos matinals. A pesar de tot, el sol guanyarà clarament protagonisme al llarg del dia i la gran notícia serà la clara pujada de les temperatures, amb moltes màximes que ja es mouran entre els 15ºC i els 17ºC. A partir de la vesprada ja no s’esperen precipitacions.

 

Dimecres 24 de febrer

Pel que fa al dimecres, 24 de febrer, els termòmetres es mantindran sense grans canvis i es mouran entre els 13ºC i 17ºC amb ambient agradable al migdia, però encara amb molts núvols. El sol dominarà més per la vesprada en conjunt amb el permís de núvols alts i prims que poden enterbolir el cel en alguns moments. No s’esperen precipitacions en una jornada aprofitable i poc hivernal, tot i que de nit i primeres hores farà fred.

 

Dijous 25 de febrer

Les temperatures farien un clar salt endavant de cara al dijous, 25 de febrer, al litoral amb més sol. Màximes de 15ºC a 19ºC en moltes zones, mentrse que de nit, tot i fer fred, no s’esperen refrescades ni en l’interior. Sol en conjunt combinat amb bandes de núvols prims i és possible que arriben més núvols i algunes precipitacions febles en l’interior de la Ibèrica.

 

Divendres 26 de febrer

De cara al divendres, 26 de febrer, podria ser que hi haguera més intervals de núvols, cosa que provocaria una baixada de les temperatures. Seguiria l’ambient més suau al migdia i de fred moderat de nit. De moment, però, sense pluja. Haurem de vore si hi ha canvis en la previsió els pròxims dies.

 

Cap de setmana del 27 i 28 de febrer

Finalment, el temps del cap de setmana del 27 i 28 de febrer estarà marcat per l’anticicló, que es podria reforçar encara més amb sol i temperatures que, inclús, podrien pujar més de cara al diumenge. Tot i que hi ha marge perquè la previsió canvie, pareix que la setmana acabarà amb un ambient molt poc hivernal de nou, amb una situació que s’allargaria en dies vinents.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies