La comissió operativa del binomi universitat-ciutat a València ha llançat un pla integral de capacitació, educació i sensibilització destinat a la població. Aquesta iniciativa neix per capacitar la ciutadania davant de situacions d’emergència, prenent com a referència la dany del 29 d’octubre. L’objectiu és que tota la població “conega les alertes i sàpia com actuar” segons les diverses situacions que es puguen presentar.
El pla se centrarà en gent gran, joves, nens i col·lectius vulnerables, incloent les seues famílies. A partir del pròxim mes d’octubre, es començarà a implementar en centres escolars, associacions de veïns, centres de majors i organitzacions empresarials, tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat.
Aquesta proposta s’emmarca dins de les campanyes de sensibilització i educació per a la població que es deriven de l’informe aprovat pel ple municipal el 25 de febrer d’enguany, orientat a la recuperació de zones afectades per desastres naturals.
La regidora d’Innovació, Paula Llobet, ha subratllat que aquest pas és fonamental per “enfortir la preparació” davant de futurs desastres. La col·laboració entre les universitats públiques i els departaments municipals implica una resposta sistèmica a la dany, una oportunitat per aprofitar coneixements acadèmics en la solució de reptes urbans.
A més, en la reunió es va acordar reorganitzar la comissió assessora científica en subgrups d’experts. Aquests treballaran en tres línies d’acció prioritàries: la millora d’infraestructures, la recuperació econòmica i la conservació de l’Albufera. Llobet ha ressaltat que el model de governança busca integrar “coneixement, ciència i innovació” per lluitar contra les emergències a la ciutat.
Emfatitzant el compromís del binomi universitat-ciutat de València, Llobet ha afirmat que el seu objectiu és crear una ciutat més resilient i preparar ciutadans per afrontar possibles situacions adverses.
