L’Ajuntament de València ha activat recentment els huit canons d’aigua situats a la Devesa del Saler davant la declaració de risc extrem d’incendis per part de la Generalitat.
Estos canons compten amb la capacitat d’humitejar la zona forestal en l’avinguda de la Gola de Pujol, alliberant prop de 3.000 litres d’aigua per minut. Esta acció busca reduir la possibilitat que s’inicien focs causats per les altes temperatures previstes durant la jornada.
La prevenció mitjançant estos sistemes és fonamental
per a protegir el valuós espai natural, ja que assegura el remulle i la refrigeració de les àrees més vulnerables. Juan Carlos Caballero, regidor de Prevenció i Extinció d’Incendis i Protecció Civil, va recalcar que l’objectiu principal és salvaguardar la zona contra incendis forestals.
Un aspecte clau d’estos canons és la seua autonomia energètica
poden funcionar fins i tot durant corts en el subministrament elèctric. A més, estan equipats amb una xarxa de sensors i estacions meteorològiques que monitoren el risc en temps real per a anticipar qualsevol eventualitat.
Augment de la vigilància i resposta ràpida
Paral·lelament, l’Ajuntament ha augmentat la vigilància amb patrulles i equips d’extinció des del parc de bombers del Saler, la qual cosa reforça la capacitat de resposta ràpida davant qualsevol incident.
Un sistema defensiu dissenyat per reduir la intensitat del foc
facilitant la intervenció efectiva dels bombers, tal com va indicar Cavaller.
Crida a la responsabilitat i precaució ciutadana
Des de les autoritats es fa un anomenat a la població per a extremar les precaucions, emfatitzant que gestos simples com no llançar burilles, usar les papereres i mantindre buidats els accessos d’emergència poden previndre la propagació d’incendis.
En estos dies crítics, la responsabilitat ciutadana és essencial per a evitar desastres majors. El regidor exhorta a actuar amb consciència i compromís amb la seguretat ambiental quan els riscos es troben al punt més alt.
Amb estes mesures, València demostra un compromís ferm amb la conservació i protecció dels seus espais naturals en situacions climatològiques adverses.