‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

Hui a les 22:00 h, en À Punt, ‘Valencians al món’, ens descobreix els secrets de la ruta del Danubi. El reporter Enrique Tena recorre el cor d’Europa i mostra l’esperit del desaparegut Imperi austrohongarés.


Rebre les notícies de València Diari

Ignasi de Castelló de la Plana

Ignasi, de Castelló de la Plana, fa huit anys que viu a la ciutat austríaca de Linz. Amb ell parlaran de la importància que té el Danubi per als països per on passa. Al banc on treballa presentarà Mireia, també de Castelló de la Plana, que és la seua parella. Amb ells tastaran el típic pastís de la zona en un dels cafés més famosos de la ciutat, a la vora del riu.

Rosa de Castelló de la Plana

Rosa Castelló de la Plana ‘Valencians al món’ / À Punt

Rosa, de Castelló de la Plana, fa deu anys que es va traslladar a Linz. De fet, Rosa és la germana d’Ignasi la qual, en conéixer les oportunitats professionals que oferia Àustria, va animar el seu germà a canviar de vida.

Amb Rosa visitaran la fàbrica de pintures on treballa com a química. També amb ella pujaran a un dels famosos creuers que solquen el riu i es provaran els vestits típics d’Àustria. Per a acabar, Rosa mostrarà un restaurant que fabrica la seua pròpia cervesa, on tastaran la gastronomia de la zona.

Alejandra de València

Alejandra de València / ‘Valencians al món’ / À Punt

Alejandra, de València, fa un any i mig que viu a Linz. Amb aquesta ballarina professional parlaran de la història d’un dels valsos més famosos del repertori clàssic: precisament, Al bell Danubi blau, tot un homenatge al protagonista del programa. Amb Alejandra visitaran l’Anton Bruckner University, on estudia un màster de Pedagogia de la Dansa, i l’Ars Electronica Center, un museu d’art electrònic del tot innovador.

Deixaran Linz i faran una breu visita a l’abadia de Melk, un dels indrets més bonics de tota la ruta del Danubi.

Andrés de Castelló de la Plana

Andrés de Castelló de la Plana ‘Valencians al món’ / À Punt

La següent parada del viatge serà Viena, on viu Andrés, de Castelló de la Plana, des de fa ni més ni menys que dotze anys. Amb ell faran un xicotet creuer pel riu, on parlaran de condicions de faena i d’estil de vida. També visitaran l’art al carrer de les zones industrials que voregen la capital austríaca.

José Manuel de Benaguasil

José Manuel, Benaguasil / ‘Valencians al món’ / À Punt

Tot seguit, travessaran la frontera per a canviar de país. A Eslovàquia coneixeran José Manuel, natural de Benaguasil (Camp de Túria), que fa quatre anys que viu a Bratislava, la capital. José Manuel mostrarà l’Església Blava, un preciós edifici modernista, i el Palau Primacial, una residència rococó del segle XVIII.

També veuran el memorial Slavín, el monument militar més gran de l’Europa central, que commemora els soldats caiguts durant la Segona Guerra Mundial.

Rosa de Torrent

Rosa de Torrent ‘Valencians al món’ / À Punt

Rosa, de Torrent (Horta Sud), fa nou anys que viu a Bratislava. Amb ella visitaran el castell de Bratislava, que va ser residència de reis en temps de l’Imperi austrohongarés. També entrarn al castell de Devín, a deu quilòmetres de la capital: un punt estratègic poblat des de fa milers d’anys. Finalment, descobriran la Bratislava més exclusiva en un dels restaurants més sofisticats de la ciutat.

La indústria és l’activitat econòmica més important en quasi tots els països danubians. Aquestes fàbriques utilitzen el Danubi com a via de transport principal per a les seues matèries primeres. La indústria pesant (indústria química i siderúrgica) i la producció de maquinària de precisió a Alemanya i Àustria tenen un paper fonamental en l’economia de la ruta del Danubi

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies