Vora huit de cada deu valencians creuen que la cultura no és ‘suficientment inclusiva’, segons un estudi

VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

Vora huit de cada deu valencians creuen que la cultura actual no és “suficientment inclusiva”, segons l’estudi ‘Fnac Voices’, que ha realitzat la marca distribuïdora de productes tecnològics i culturals en un mes protagonitzat per la reivindicació de l’Orgull LGTBIQ+.

La consulta s’ha dut a terme entre 3.000 persones de l’Estat a les quals s’ha plantejat com senten la cultura. El resultat a la Comunitat Valenciana és que el 79% dels enquestats valora com “insuficientment inclusiva” la cultura a hores d’ara.

D’ells, un 28% considera que els centelleigs d’inclusió en la cultura se cimenten només en la voluntat de “quedar bé” més pròxima al màrqueting que a una altra cosa; i un 21% dels valencians entén que la música, el cine i les lectures actuals continuen “fent olor de tancat” i no poden catalogar-se com mínimament inclusives.

A la resta d’Espanya, els canaris consideren la cultura com “no inclusiva” en un 25%, seguit del 23% de Balears o el 22% de Galícia i País Basc.

Per a acabar amb el ‘diversity washing’ o la inclusió per una ‘qüestió de màrqueting, els valencians preguntats per Fnac aposten per, en primer lloc, que les escenes culturals donen espai a persones amb discapacitat (50%), seguit d’incrementar la visibilitat de diferents morfologies corporals i cossos no normatius (44%).

Enfrontar l’edatisme posant el focus en persones més sènior (41%), mostrar amb assiduïtat altres ètnies i religions (39%), i donar més veu a les dones (39%) completen la llista de tasques que els valencians li demanen a la cultura.

El perquè de la falta d’inclusió cultural, en l’educació i les decisions de la indústria Quant a la responsabilitat, els valencians assenyalen en la seua majoria la manca d’educació com a raó per la qual no es crea contingut més inclusiu (63%), amb un 13% d’ells posant el focus en les decisions de la indústria cultural a l’hora de buscar un responsable per a un canvi cultural real.

ÚLTIMES NOTÍCIES