ALACANT, 8 (EUROPA PRESS)
El regidor socialista a l’Ajuntament d’Alacant, Raúl Ruiz, ha indicat hui dimarts que el PSOE manté el seu posicionament sobre la nova ordenança reguladora de la taxa de brosses, en considerar que “ha de ser redistributiva per a estalviar almenys un 20 per cent de costos als habitatges més modests i perquè pague més qui té cases de major valor”.
Segons ha informat la formació en un comunicat, Ruiz ha demanat “avançar cap a una fiscalitat progressiva” durant la reunió mantinguda amb el regidor d’Hisenda, Toni Gallego, per a abordar la nova ordenança. “S’han d’aplicar paràmetres com la grandària i el valor cadastral dels immobles. No es pot aplicar una pujada generalitzada a totes les famílies d’Alacant per igual. És necessari avançar cap a una fiscalitat que beneficie a les classes mitjanes i treballadores. Hem de protegir a la població més vulnerable i eixa és una línia roja del grup socialista”, ha agregat.
El PSOE ha assenyalat que l’equip de govern “ha rebutjat” les set esmenes presentades per les socialistes en les quals plantejaven aquest “redistribució progressiva” d’este impost. En este sentit, tal com ha indicat, l’Ajuntament ha descartat “que els apartaments turístics paguen el doble de taxa que els habitatges residencials”.
En paraules de Ruiz, “és inacceptable que el consistori diga que les esmenes són rebutjades perquè modifiquen el balanç econòmic que arreplega la proposta d’ordenança”. A més, ha remarcat que l’esmena “no planteja un balanç deficitari”, és a dir, “que permet que la ciutadania afronte el cost total del servei, com exigix Europa”.
SENTÈNCIA DEL CONTRACTE DE ZONES VERDES
En un altre ordre de coses, el regidor Raúl Ruiz ha responsabilitzat al govern del ‘popular’ Luis Barcala “de la factura que acabaran pagant tots els alacantins i alacantines” després del nou pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en relació amb la licitació del servei de manteniment i conservació de zones verdes.
“És un despropòsit i Barcala és el responsable. La licitació va ser un autèntic nyap i va acabar adjudicant el contrari a qui no havia de. És una situació que es podria haver evitat si haguera fet cas al TSJCV la primera vegada que es va pronunciar. Ara la ciutadania pagarà de la seua butxaca més d’un milió d’euros per esta irresponsabilitat”, ha valorat Ruiz, qui considera que “s’ha arribat a esta situació perquè l’alcalde va decidir mirar cap a un altre costat, com fa amb tot”.