Les 5 mentides sobre el coronavirus que no t’has de creure

El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies

No et cregues tot el que veus en Internet | València Diari

 

En menys de tres mesos, el coronavirus ha conseguit paralitzar el món. Des que es detectara el primer cas en la Xina i es fera públic a començaments de gener, la malaltia ha anat avançant de manera imparable, fins al punt de convertir-se en pandèmia i contagiar a més d’11.000 persones del territori espanyol.

 

 

I si una cosa ha quedat clara, és que el COVID-19 no entén de condicions, ja que fins i tot els càrrecs més alts del govern del Govern han resultat infectats per coronavirus. I encara queda un llarg camí per recórrer, ja que les previsions a curt termini no són precisament esperançadores.

 

Rumors i mentides sobre el coronavirus

No obstant això, a causa de la gran alarma generada per la malaltia també han sorgit nombrosos rumors i notícies falses, que s’han escampat com la pólvora i que estan conseguint agitar encara més l’ambient regnant.

 

Per este motiu, és important informar-se només a través de canals i mitjans oficials, a demés d’evitar difondre aquelles notícies, missatges o comentaris dels que no es puga confirmar la veracitat.

 

A continuació, analitzarem algunes de les notícies enganyoses que més popularitat han adquirit al llarg dels últims dies, i explicarem tota la veritat.

 

Els ibuprofens són perjudicials per al coronavirus

Un dels primers rumors que va començar a circular va ser que l’ibuprofèn agreujava les infeccions causades pel COVID-19, motiu pel que era millor decantar-se pel paracetamol. No obstant això, el Ministeri de Sanitat va fer patent que no existia cap dada que confirmara este fet.

 

 

Els bitllets son els grans causants del contagi a Europa

Una altra notícia que ha anat guanyant força i ressò durant les últimes setmanes és que el pagament en efectiu podia facilitar el contagi de la malaltia. Amb tot, el Banc Central Europeu —BCE— i l’Organització Mundial de la Salut —OMS— s’han encarregat de desmentir esta notícia, ja que «fins al moment no hi ha evidència que el coronavirus s’haja propagat a través de bitllets d’euros».

 

Certs aliments curen o prevenen el coronavirus

L’alimentació és un factor estretament relacionat amb la nostra salut. Però certes informacions asseguraven que alguns aliments podien ser de gran utilitat a l’hora de curar el coronavirus o, fins i tot, de prevenir-lo. A pesar d’això, cal destacar que els virus són agents infecciosos que no desapareixen per ingerir un aliment o producte concret. 

 

Àudios catastròfics que circulen per Whatsapp

Les noves tecnologies són bones aliades a l’hora d’oferir un gran abast d’informació i de permetre transmetre qualsevol cosa amb immediatesa, però no hem d’oblidar que això també facilita la circulació de notícies enganyoses o, directament, falses. Per este motiu, es desaconsella fer cas d’aquells àudios de Whatsapp realitzats per suposats professionals sanitaris, sobretot si estan elaborats amb un to alarmista i catastròfic.

 

 

Apocalipsi als supermercats

Durant estos dies de confinament, han tingut lloc diferetns problemes en alguns supermercats del país per culpa de les enormes aglomeracions de gent que s’ha format a les seues entrades, protagonitzant algunes escenes dignes de la fi del món. Amb tot, han circulat diferents vídeos que no es corresponen al moment actual i que, en molts casos, ni tan sols es tracten de llocs d’Espanya.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES