Igualtat té un protocol per als menors desprotegits en famílies afectades pel coronavirus

Igualtat elabora un protocol per als menors desprotegits en famílies afectades pel coronavirus

Imatge d’arxiu | Europa Press

 

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha elaborat un protocol, que ha enviat als servicis socials d’atenció primària i a les unitats de treball social sanitari, per a vetlar per menors que queden desprotegits en estar els seus pares, mares o les persones tutores, acollidores o cuidadores que es fan càrrec d’ells afectades per la COVID-19.

 

El protocol serà aplicable «en casos en els que les persones progenitores o tutores estiguen hospitalitzats o hagen quedat aïllades en les seus cases, sense possibilitat de parar atenció als xiquets o xiquetes», segons ha detallat el departament.

 

La vicepresidenta ha assenyalat que l’objectiu és «estar preparats per si es produïx alguna situació d’estes característiques» i ha afegit que la persona menor puga quedar-se en el seu entorn conegut,  preservant «les relacions interpersonals», mantenint units als germans i germanes en les mesures de protecció que s’adopten.

 

La intervenció es farà en aquells casos que ho requerisquen, serà «mínima i proporcionada, evitant qualsevol ingerència innecessària en la vida de la persona protegida i de la seua família», ha garantit la vicepresidenta. Per eixe motiu, ha indicat que sempre que siga possible es contactarà amb la família més afí per a que es facen càrrec dels xiquets o xiquetes.

 

Unitats de convivència

Les unitats de convivència s’han plantejat com «un espai basat en la creació d’un ambient casolà, confortable i càlid, amb un equipament i decoració adequada a l’ús a què es destina, i a les edats de les persones menors que allí residisquen», ha manifestat la vicepresidenta.

 

Es respectaran, en tot moment, la religió, identitat de gènere, identitat cultural i altres opcions personals, «sempre que siguen compatibles amb la Convenció dels Drets del Xiquet i es garantirà la participació dels xiquets i xiquetes durant tot el procés, establint mecanismes i espais de participació adaptats a la seua edat i maduresa».

 

A demés, se li assignarà una persona «de referència» dins de la unitat de convivència «per a establir un vincle d’afecte i seguretat amb la persona acollida i evitar que esta haja d’explicar en diferents ocasions la seua situació o informació personal», ha indicat la vicepresidenta.

 

El protocol també contempla que es faja un pla individualitzat d’estada que permeta «minimitzar l’impacte emocional i psicològic, i en el que s’inclouran eixides en el cas de xiquets, xiquetes i adolescents amb necessitats especials, com puguen ser trastorns de l’espectre autista, entre altres».

ÚLTIMES NOTÍCIES