Puig anuncia sis nous centres d’FP en la Comunitat per al pròxim curs

Compartir:

Pedro Sánchez ha avançat en la seua visita a Mislata que el Consell de Ministres aprovarà 'la major inversió per a l'FP' amb 1.238 milions repartits entre les comunitats autònomes

La Comunitat Valenciana comptarà amb 6 nous centres integrats de Formació Professional (FP) i 5.000 noves places el pròxim curs. Aquests estaran distribuïts per diferents parts del territori com Elx, Alacant, Castelló, Dénia, i dos a Sagunt.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, al costat de la visita amb el president del Govern, Pedro Sánchez; la ministra d’Educació, Pilar Alegría, i la nova consellera d’Educació, Raquel Tamarit, que després de jurar a primera hora el càrrec s’ha unit a la comitiva, en el Centre Integrat Públic de Formació Professional Superior de Mislata.

Sánchez després de visitar diverses aules i tindre una xarrada amb diversos alumnes, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà hui, la major inversió en la formació professional d’Espanya. En total el Ministeri d’Educació destinarà 1.200 milions d’euros que es repartiran entre totes les comunitats autònomes, dels quals 860 aniran a la formació en l’ocupació, i 392 milions, procedents de fons europeus, per a modernitzar l’FP; incrementar el nombre de places; i millorar les aules digitalment.

Crec que del que més orgullós em sentiré d’ací a uns anys és d’haver dignificat l’FP com un camí d’educació tan important i transcendental per a la vida dels nostres joves com ho són altres sistemes educatius” ha assegurat el president del Govern.

En aqueix marc, Sánchez ha recordat que des del mes de març passat l’FP espanyola té una nova llei que combina l’ocupabilitat dels joves i la formació intel·lectual que els permetrà eixir de l’educació sent “lliures, autònoms i ciutadans de primera”. Per a això, l’Executiu central té prevista una inversió de 5.500 milions per als pròxims anys com una “clara aposta de país”.

Segons ha explicat el President, a Espanya per als pròxims dos anys farà falta al voltant d’un 50% de persones amb qualificació intermèdia, mentre que actualment hi ha només un 25% pel qual s’ha de “duplicar” aquesta xifra en poc temps per a “fer front a l’oferta de les empreses en mà d’obra per als joves”.

Cinc milions es queden a Mislata

Per part seua, el cap del Consell també ha explicat que es destinaran 5 milions d’euros a aquest centre de referència de la formació integral a Mislata per a modernitzar, ampliar les seues instal·lacions per a impartir oferta de certificats professionals, així com completar l’oferta de cicles formatius atés que es preveu impartir nous cursos com a Assistent a la direcció; Gestió de vendes i espais comercials; Màrqueting i publicitat; Guia, informació i assistència turística; Audiologia protètica; Documentació i administració sanitària; Ortopròtesi i producte de suport, i Radioteràpia i dosimetria.

De fet, Puig ha recordat que la xifra oferida de Formació Professional en la Comunitat ha augmentat en quasi un 30% des del 2015 i un 271% el pressupost de la Generalitat per a aquesta educació. A més, es tracta d’una de les apostes del Consell de cara al nou “impuls” del govern valencià, tal com ha explicat el president per a “continuar enfortint aquest sistema formatiu”, i el testimoni del qual pren ara la nova consellera Raquel Tamarit.

En aquest sentit, el dirigent valencià ha indicat que l’aposta del govern valencià és adaptar l’oferta formativa per a cobrir les necessitats del mercat laboral, ja que molt d’ells no troben perfils per a cobrir les vacants. “La formació professional no és una assignatura pendent, sinó el futur d’aquest país” ha manifestat Puig.

Durant la visita el president del Govern ha pogut xarrar amb els alumnes del centre de Mislata per a conéixer les seues impressions sobre l’FP i alguns dels treballs que s’estan executant des del centre. Una de les alumnes del cicle d’Hostaleria li ha comentat que a través del projecte Masterchef Restaurant han creat un establiment de menjar internacional amb treballadors vestits depenent de la mena de menjar que oferisquen. Una idea que li ha agradat al president i ha fet broma amb inaugurar en un futur.

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, s’ha mostrat “molt satisfet” amb la visita del president i “orgullós” que Sánchez reconega a aquest centre d’FP com a “referent del nostre país”. A més, Bielsa ha assegurat que aquesta “summament content per l’anunci d’una major inversió per a continuar fomentant l’educació, donant més oportunitats a la joventut del nostre país perquè complisca els seus somnis”.

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.