L'OCU adverteix d'una màscara infantil perillosa i demana la seua retirada

Es tracta d'una màscara dirigida a xiquets de 5 a 9 anys que encara continua a la venda

Màscara infantilLes màscares s'han convertit en una peça més del nostre vestuari diari i els xiquets majors de sis anys estan obligats, igual que els adults, a portar-les quan salen al carrer. Existeixen moltes opcions per als xiquets, amb dissenys més adaptats a cada edat.

El que resulta fonamental és que les màscares que es venen per a xiquets complisquen amb els estàndards de seguretat exigits. Per a certificar-ho, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat recentment un estudi entre diferents màscares que es poden adquirir a Espanya i ha fet una anàlisi comparativa.

Fruit d'esta investigació, l'OCU alerta de l'existència d'una màscara infantil que, al seu judici, és perillosa. Es tracta de la màscara Different Mask, venuda per l'empresa Different Brand, i que està dirigida a xiquets de 5 a 9 anys.


Per què resulta perillosa esta màscara per als xiquets?

 

Segons l'OCU, "el sistema de subjecció d'esta màscara consta d'un bucle elàstic en la part superior que es passa per darrere del cap i de dos cordons elàstics per a nuar-los darrere en la part inferior del cap". Això la converteix en perillosa, segons afirma l'OCU, en relació amb la normativa de seguretat.Concretament, l'OCU dona dos raons sobre la perillositat d'esta màscara:En peces per a xiquets de fins a 7 anys, els cordons en la zona del coll suposen un risc d'escanyament si la corda queda enroscada al voltant del coll.

Els cordons llargs o cordons amb extrems lliures en peces al voltant del coll a la roba per als xiquets d'entre 7 i 14 anys poden enganxar-se i quedar atrapats mentre realitzen activitats de joc, en l'esbarjo, etc.

Per estos motius, han demanat la seua retirada del mercat, tant al fabricant com a Consum. De moment, l'empresa que la comercialitza continue tenint la peça a la venda a través de la seua pàgina web, encara que anuncia que li queden poques unitats disponibles.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari