Pablo Iglesias dimitix del Govern

Pablo Iglesias ha canviat el seu mític pentinat a causa dels seus fills
Pablo Iglesias ha canviat el seu mític pentinat a causa dels seus fills

 

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, dimitirà de l’executiu per a presentar-se a la presidència de la Comunitat de Madrid, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ este dilluns, 15 de març. La decisió ha generat una absoluta sorpresa en la política espanyola: Iglesias deixaria el càrrec de vicepresident del govern després de 14 mesos i proposa que li succeïsca l’actual ministra de Treball, Yolanda Díaz, a qui també assenyala com a possible relleu com a candidata d’Unides Podem en les pròximes eleccions generals. La decisió significaria l’adeu de Pablo Iglesias a la política espanyola per a centrar-se en la batalla per Madrid.

 

I és que la dimissió d’Iglesias va lligat al fet que serà el candidat d’Unides Podem a la presidència de la Comunitat de Madrid. Qui fins a dia de hui era el vicepresident segon del govern estatal inicia la carrera per a batallar per la presidència regional madrilenya, en una decisió que ha provocat una immensa sorpresa en el si de l’executiu, i fins i tot del seu partit. Poques veus, per no dir cap, havien previst que Iglesias abandonara el govern d’Espanya, al que va ingressar fa escassos catorze mesos, per a disputar la presidència de la Comunitat de Madrid a Isabel Díaz Ayuso.

 

Les eleccions madrilenyes, certament, han provocat un terratrémol important en la política espanyola. Fins i tot Unides Podemos veu com el seu líder, Pablo Iglesias, decidix dimitir com a vicepresident per a ser el candidat de la formació en els comicis a la comunitat. Però esta no és la primera conseqüència que té la convocatòria electoral per part de la presidenta madrilenya. L’expulsió de Ciutadans de l’executiu regional i la frustració de la moció de censura a Múrcia, que havia motivat la dràstica decisió de Díaz Ayuso, ha obert una profunda crisi en el si de C’s, que veu com podria quedar fins i tot sense representació en la cambra madrilenya.

 

En paral·lel a la situació en la formació taronja, Unides Podemos obri ara un nou focus informatiu de gran rellevància, amb la dimissió del seu líder, que opta per abandonar el govern estatal i que serà el candidat morat a la presidència de la Comunitat de Madrid. Yolanda Díaz, ministra de Treball, està cridada a ser la nova líder d’Unides Podem en el govern espanyol.