La programaci贸 de la setmana 'no' fallera de X脿tiva

El dia 19 es disparar脿 un bombardeig aeri a les 13:30 hores i tindr脿 lloc una 芦Nit de P贸lvora禄
Els actes que se celebren es faran seguint les mesures de seguretat | Ajuntament de X脿tiva

La regidora de Falles Maria Beltr谩n i el president de la Junta Local Fallera de X脿tiva, en la Costera (Val猫ncia), Jes煤s Gonz谩lez han presentat este dilluns en roda de premsa els actes programats per a la setmana de falles d'enguany, que es faran en tots els casos complint amb les mesures de seguretat establertes per la pand猫mia de Covid-19.

El dia 19 de mar莽, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, est脿 prevista una ofrena de flors a la Seu, a porta tancada, a c脿rrec dels i les representants de les distintes comissions de la ciutat i de la Junta Local Fallera. A dem茅s, per tal d鈥檃judar al sector de les floristeries de X脿tiva, els ciutadans (tant fallers com no fallers) que vullguen col路laborar, podran adquirir un ramell de flors per valor de 5 euros que les floristeries s鈥檈ncarregaran de portar a la Seu. Les comandes es podran fer fins el dissabte 13 de mar莽.

El dia 19 la p贸lvora tamb茅 tindr脿 el seu protagonisme. Una volta finalitzada l鈥檕frena, cap a les 13:30 hores, es disparar脿 un bombardeig aeri des de dos punts de la ciutat, i a les 21.00 hores tindr脿 lloc la 芦Nit de p贸lvora禄, amb la disparada simult脿nia de 19 castells de focs artificials (un per cada una de les comissions), junt amb una masclet脿 a猫ria a c脿rrec de la Pirot猫cnia Tamarit.

Recorregut virtual de les Falles 2021

A dem茅s, des del 15 de mar莽 fins al dia 19 s鈥檜bicar脿 en l鈥橝lbereda Jaume I la paraula 芦Tornarem禄, amb un collage d'im脿tgens de fallers i falleres de la localitat, i d鈥檃ltra banda es far脿, en col路laboraci贸 amb el Consell de la Joventut de X脿tiva, un recorregut virtual per les falles 2021, amb els esbossos dels monuments que haurien de plantar-se a les diferents demarcacions.

El dia 17 es far脿 un concurs de coneixements fallers infantils a trav茅s de les xarxes socials de la Junta Local Fallera, i tamb茅 tindr脿 lloc un sorteig amb totes les fotografies que es publiquen del 15 al 19 de mar莽 amb les etiquetes #Tornarem, #FallesX脿tiva i #FallesVirtuals. Entre els premis es troben:

  • Val de 90 euros per a gastar en una perruqueria de X脿tiva (en pentinats de fallera)
  • Val de 250 euros per a gastar en un reportatge faller en Estudio Federico
  • Val de 90 euros per a gastar en les floristeries de X脿tiva
  • Val de 250 euros per a gastar en indumentaristes de X脿tiva
  • Val de 300 euros per a la comissi贸 del faller guanyador o fallera guanyadora del sorteig del reportatge fotogr脿fic, per a gastar en p贸lvora.

芦Vol铆em fer algun que altre acte representatiu per poder d鈥檃lguna manera recordar que del 15 al 19 de mar莽 s贸n falles a la ciutat, i d鈥檃lguna manera recolzar cada un dels sectors econ貌mics de la nostra localitat que estan passant-ho malament禄, ha explicat la regidora de Falles Maria Beltr谩n.

El president de la Junta Local Fallera, Jes煤s Gonz谩lez, ha explicat per la seua part que 芦s鈥檋an preparat diferents activitats per donar visibilitat al col路lectiu m茅s gran de la ciutat, i al mateix temps un dels m茅s colpejats, com 茅s el col路lectiu faller. A dem茅s de tot el que ja s鈥檋a esmentat, durant la setmana de falles es publicaran a les xarxes de la Junta Local Fallera entrevistes amb personatges il路lustres i representatius del col路lectiu faller de la ciutat禄.

Banderoles als balcons

Per a completar les actuacions vinculades a la setmana fallera, la Junta Local Fallera i l鈥橝juntament de X脿tiva repartiran 4.000 banderoles de 芦falles a X脿tiva禄 de forma gratu茂ta, per tal de ser penjades als balcons dels ve茂ns i ve茂nes de la localitat.

Estes banderoles es repartiran entre les comissions falleres, per貌 tamb茅 podran ser adquirides per qualsevol persona interessada (fallera o no fallera) a alguns punts espec铆fics municipals com ara la Casa de Cultura o la Casa de la Joventut.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Tres detinguts per agredir al 'xicotet Nicol谩s' en Madrid" "'Pla Resistir': Gandia concedix m茅s de 500 ajudes als empresaris"