Tamarit: “Elaborarem una nova normativa que consolide els augments fets en professorat i permeta incorporar-ne més els pròxims cursos”

803.860 alumnes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP inicien el curs 2022-2023 han començat hui el nou curs escolar

Les famílies que han escolaritzat els seus 4.900 fills i filles de 2 anys a la ciutat de València tenen la matrícula gratuïta
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit ha assistit al primer dia de classe de l’alumnat del CEIP El Grau de València acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. L’alumnat d’aquesta escola és part dels 803.860 xiquetes, xiquets i joves d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP que inicien el curs.

El CEIP El Grau de València és referent en projectes pedagògics vinculats a la sostenibilitat mediambiental, la innovació i la inclusió educativa, i compta amb 180 alumnes i una plantilla de 18 mestres. L’equip del centre ha donat a conéixer les seues experiències en un recorregut en què han participat també el secretari autonòmic Miguel Soler i la directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria, Raquel Andrés.

La consellera Raquel Tamarit ha destacat que “una de les nostres línies estratègiques de treball per a consolidar els vora 15.000 docents en què hem incrementat les plantilles des que governem i continuar amb l’augment de professorat durant els pròxims cursos és l’elaboració d’una nova normativa que ho permeta”.

Els més de 1.000 milions d’euros en què hem incrementat el pressupost destinat a Educació durant els cursos que hem estat gestionant la Conselleria s’inverteixen en més professorat, més innovació, més inclusió educativa, millors infraestructures escolars, a més de programes i ajudes que incideixen en la potenciació de la igualtat d’oportunitats com Xarxa Llibres o les aules de 2 anys gratuïtes per a tothom”, ha explicitat la consellera Raquel Tamarit

Dels 78.659 docents que hi ha aquest curs en el sistema educatiu valencià, més de 10.000 treballen als centres educatius de la ciutat de València, i segons ha assenyalat Tamarit, “això ens permet continuar baixant la ràtio mitjana d’alumnat i oferir un ensenyament més personalitzat i adaptat a les necessitats de cada xiqueta o xiquet”.

Durant la visita han pogut conéixer l’aula gratuïta de 2 anys que hi ha al CEIP El Grau i la titular d’Educació ha recordat que “totes les famílies que han volgut escolaritzar els fills i filles de 2 anys a les nostres comarques, ho han pogut fer factible sense maldecaps econòmics. El resultat: un 83 % del total de la població amb aquesta edat està escolaritzada”.

Cal recordar que aquest curs la Conselleria ha implementat la universalització de la gratuïtat en l’escolarització d’aquest tram d’edat i a València hi ha 4.900 xiquets i xiquetes de 2 anys matriculats en escoletes públiques, privades i les escoles d’Infantil i Primària on la Conselleria ha anat obrint aules d’aquest tipus, com és el cas del CEIP El Grau.

Raquel Tamarit ha fet referència al fet que “l’accés universal a l’escolarització en 2 anys suposa un salt exponencial pel que fa a la conciliació i també pel que fa a les recomanacions de tota mena d’estudis en aquest sentit, que indiquen que escolaritzar des d’aquesta edat afavoreix un millor desenvolupament educatiu i socioemocional de les criatures”.

El CEIP El Grau, una escola que aposta per la sostenibilitat

El CEIP El Grau és una escola referent a València en sostenibilitat i consum responsable i de proximitat en un projecte d’hort escolar que es connecta al menjador escolar i participa també de l’hort urbà de l’associació de veïns del Grau.

El menjador escolar disposa de cuina pròpia amb menús que s’elaboren amb els paràmetres de la proximitat, el producte ecològic i la reducció de la proteïna animal. Una educació que s’amplia a tota la comunitat educativa del centre a través de tallers de cuina per a famílies, mestres i alumnat.

El CEIP El Grau també destaca en el desenvolupament de projectes d’innovació educativa. És pioner en la implantació del llibre electrònic en el tercer cicle de Primària, així com en el treball de les matemàtiques amb la metodologia d’algoritmes basats en nombres (ABN), en què s’enfoca l’aprenentatge tant en Infantil com en Primària, metodologia en la qual l’alumnat manipula, descobreix, construeix els nombres i les relacions que es donen entre aquests.

El CEIP El Grau també ha participat en el programa ‘Resistències Artístiques’, que promou processos artístics en entorns educatius i que en aquest cas desenvolupa un treball en què vincula art i medi ambient.

Des del centre també s’han realitzat projectes d’innovació que han comptat amb el suport de la Conselleria, com el titulat ‘El medi aquàtic i el desenvolupament motor’, en el qual l’alumnat del segon i tercer cicle de Primària va treballar les potencialitats de l’aigua no només per a millorar el desenvolupament físic, sinó com un entorn diferent de relació entre l’alumnat.

ÚLTIMES NOTÍCIES