La Universitat de València insta els estudiants russos a tornar al seu país

Compartir:

Després de la suspensió dels programes de mobilitat internacional, la rectora adverteix als alumnes que continuen a València que ho faran "baix la seua responsabilitat"

La Universitat de València (UV) s’ha vist obligada a cancel·lar l’activitat del Centre Rus a causa del conflicte per la guerra d’Ucraïna, i fins i tot ha instat els estudiants russos a tornar al seu país.
Comptaran amb el suport de la universitat per a poder tornar, tant en termes administratius com, en cas de necessitat, econòmics”, han requerit fonts de la institució valenciana a ‘El Mundo’.

És a dir, no se’ls impedeix formalment continuar formant-se a València, però se’ls recomana en la pràctica concloure ací la seua estada formativa. En l’actualitat, gràcies als programes de mobilitat internacional -que ja han sigut també anul·lats- la Universitat de València comptava a les seues aules amb una desena d’alumnes procedents de Rússia.

“Si aquests estudiants decideixen continuar la seua formació a la Universitat de València, tindran també el suport de la UV, però serà sota la seua responsabilitat“, han advertit les mateixes fonts.

Segons ha informat la rectora al Consell de Govern, “se’ls garantirà poder acabar aquest curs, perquè no poden ser víctimes del seu govern, però si desitgen continuar a Espanya, hauran d’assumir les conseqüències que es deriven de les sancions a Rússia adoptades per la comunitat internacional”.


L’Aliança d’Universitats Rus-Espanyoles (AURE)


Les quatre universitats espanyoles que formen part de l’Aliança d’Universitats Rus-Espanyoles (AURE) -Universitat Carlos III de Madrid, Universitat d’Oviedo, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de València- han decidit suspendre de forma temporal l’inici de noves accions o programes emparats en aquesta aliança. Així ho assenyalen en un comunicat en el qual expliquen que la decisió es pren en el marc de les recomanacions de la Comissió Europea, EUA, CRUE, COSCE i FACME, i en el qual, no obstant això, subratllen “el paper que les universitats de tot el món han d’exercir com a institucions compromeses amb la pau i la col·laboració acadèmica”.

Segons expliquen en el comunicat, “els llaços creats entre universitats són acadèmics i han d’elevar-se sempre sobre les conjuntures polítiques perquè el que ens inspira i mou és la vocació compartida de construir des de les nostres aules, laboratoris i biblioteques un món millor”.

Així, assenyalen que les institucions acadèmiques són exemple de progrés social i humà, de convivència pacífica i d’un mutu enteniment que transcendeix fronteres i conflictes. “Però no podem ser aliens al que ocorre en el nostre entorn, no per a aprofundir en les diferències i les tensions sinó per a trobar sempre aqueix espai d’enteniment i resolució pacífica dels conflictes”, afigen.

Comunicat conjunt 


Les universitats som espais per a la pau i la reflexió. Els nostres llaços acadèmics han d’elevar-se sempre sobre les conjuntures polítiques perquè el que ens inspira i mou és la vocació compartida de construir des de les nostres aules, laboratoris i biblioteques un món millor.

Les universitats sempre hem sigut exemple de progrés social i humà, de convivència pacífica i de mutu enteniment que ha transcendit les fronteres i els conflictes. Però no som, no podem ser, aliens al que ocorre en el nostre entorn. Mai per a aprofundir en les diferències i les tensions. Ans al contrari, per a trobar sempre aqueix espai d’enteniment i resolució pacífica dels conflictes.

No obstant això, la realitat del conflicte bèl·lic deslligat a Ucraïna no pot ser obviada, i en el marc de les recomanacions de la Comissió Europea, els EUA, CRUE, COSCE i FACME, les universitats que formem part de l’aliança AURE hem decidit de mutu acord suspendre la posada en marxa de noves accions o programes conjunts, sense perjudici de la finalització dels ja existents i executant-se, en l’esperança que la pau arribe i ens permeta reprendre com més prompte millor la que fins hui ha sigut una fructífera col·laboració entre els membres d’aquesta aliança estratègica.

Volem subratllar, malgrat les circumstàncies que tots lamentem, el paper que les universitats de tot el món hem d’exercir com a institucions compromeses amb la pau i la col·laboració acadèmica.

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....