València suspén la festa de Nit de Cap d'Any en la plaça de l'Ajuntament

També es reduirà el nombre de participants per a la cavalcada de Reis i es limitarà l'aforament d'Expojove per la situació epidemiològica

La Junta Local de Seguretat, en la qual participen el consistori, la Generalitat i la Delegació de Govern, ha anunciat que la plaça de l'Ajuntament romandrà tancada en Nit de Cap d'Any, com en 2020, per a evitar la concentració de persones a causa la situació epidemiològica actual.

A més, es reduirà el nombre de participants en la cavalcada de Reis i es limitarà l'aforament d'Expojove. Este cap de setmana es posarà en marxa un dispositiu conjunt de les policies localautonòmica i nacional per a supervisar la implantació del passaport covid en centres d'ociL'alcalde, Joan Ribó, ha informat de les mesures acordades per l'òrgan col·legiat per a evitar l'expansió de la pandèmia davant les últimes xifres de contagis i ha demanat "respecte" a les normes sanitàries i "responsabilitat personal".

Estes mesures han estat acordades avui en la Junta Local de Seguretat, que s'ha reunit amb l'objectiu d'establir directrius i previsions de cara a les pròximes celebracions festives, i treballar conjuntament perquè es complesca la normativa de l'autoritat sanitària per a lluitar contra el coronavirus.

En concloure la trobada, l'alcalde, Joan Ribó, s'ha referit al repunt de casos de covid-19 i ha demanat "respectar les normes procedents de la Conselleria de Sanitat i la Generalitat", així com "responsabilitat a totes les persones". La màxima autoritat de la ciutat ha apel·lat a la "prudència" i a la "flexibilitat" respecte a la programació d'actes de Nadal, ja que "en estos moments no podem predir amb seguretat què és el que passarà dins de deu o quinze dies".

Expojove i cavalcada de reis

Sobre la Nit de Cap d'Any, s'ha pronunciat així mateix l'edil de Cultura Festiva, Carlos Galiana, qui ha detallat que "el que no farem serà la part de discjòquei i de música". Ara bé, "sí que es faran les campanades de les 12 del matí, per a un públic més familiar", quan "no hi ha tant de problema d'aglomeracions".

Galiana ha indicat igualment que s'està planificant una cavalcada de Reis "més curta de participants, que no de recorregut, perquè la gent no haja d'estar tant de temps al carrer". Les carrosses arribaran fins a la porta de l'Ajuntament i seguiran la trajectòria habitual; la resta de detalls es donaran a conéixer la setmana vinent en roda de premsa.

D'altra banda, Expojove, ha prosseguit Galiana, es realitzarà limitant l'aforament i les persones que entren. El titular de Cultura Festiva ha assenyalat que la cartera real Caterina i les activitats de Nadales al carrer, que es fan a l'aire lliure, es continuaran desenvolupant. En qualsevol cas, "tot això dependrà de les normes que la conselleria vaja aprovant conforme avance el mes de desembre" i, "a temps d'anul·lar, modificar o ampliar, sempre estem".

Passaport covid

Quant al passaport covid, "la nostra missió és fer complir-lo", ha remarcat Ribó, qui ha assenyalat que es tracta d'"un element de seguretat" i incentiva la vacunació d'"aquelles persones que s'han despistat".

En este sentit, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha matisat que "la Policia Local no controlarà el passaport covid". "Això és tasca dels propietaris dels locals, el que farà la policia és una supervisió dels grans centres d'oci". "I per descomptat, on hi haja qualsevol problema per incompliment acudiran els agents tant de la policia nacional, com l'autonòmica o local que col·laboren en un operatiu conjunt que comença este cap de setmana".

Cano també ha explicat que la Policia Local tancarà la plaça en Nit de Cap d'Any i que col·laborarà amb la resta de cossos policials per a garantir el compliment de les noves mesures acordades per a prevenir l'expansió de la pandèmia. Concretament ha afirmat: "Tancarem la plaça com l'any passat perquè, a pesar que no hi haurà festa, que és una mesura molt encertada, així evitarem que cap persona puga entrar a la plaça a escoltar les campanadas".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A Espanya els animals ja són legalment éssers dotats de sensibilitat" "Espanya aprova primera teràpia gènica per al tractament de l'atròfia muscular espinal"