Alerta sanitària després de trobar la toxina botulínica en la tonyina de DIA

Compartir:

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha activat una alerta sanitària per un brot d’intoxicació alimentària provocat per la toxina botulínica detectada en la tonyina en conserva en oli de gira-sol de la marca DIA.

 

El brot s’ha detectat després de què quatre persones es posaren malaltes. D’elles, tres ja han sigut donades d’alta, que van menjar una ensaladilla russa casolana elaborada amb eixa tonyina. El producte afectat és una conserva de tonyina en oli de gira-sol format RO 900, de la marca DIA, amb lot 19/154 023 02587 elaborat en Frinsa del Noroeste SA amb data de consum preferent 31/12/2022.

 

 

El producte ha sigut distribuït per la plataforma DIA en establiments de la València, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Aragó, la Rioja, Múrcia, Navarra, Castella-la Manxa, a on s’ha procedit a la immobilització i retirada dels productes afectats.

 

També pots llegir…

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.