Set bones raons per a deixar que els teus fills s’avorrisquen

Peus de xiquets
Peus de xiquets

L‘avorriment és una sensació que es presenta constantment entre els xiquets, especialment, a l’estiu. Encara que és una emoció que se sol interpretar en sentit negatiu, té molts beneficis per als més xicotets. A continuació, t’expliquem quins són.

 

  • Si els xiquets tenen períodes d’avorriment en què no estan fent res que els satisfaça, hauran d’utilitzar els seus propis recursos per a evitar-ho, i ací entra en joc la creativitat. Cal deixar que investiguen, que esbrinen i inventen quan no saben què fer.

 

  • Els pares han d’harmonitzar la reacció instintiva d’entretindre’ls amb alguna tasca i la culpabilitat de deixar que li la busquen sols, i no acabar en una sobreestimulació als xiquets.

 

  • Les activitats esportives, musicals i culturals poden beneficiar al desenvolupament físic, cognitiu, cultural i social d’un xiquet, però ells també necessiten temps per a si mateixos. D’aquesta manera, podran controlar el bombardeig d’estímuls de l’exterior i tindre els seus propis pensaments i ocupacions, descobrir els seus propis interessos i conéixer-se més a si mateixos.

 

  • No és necessari que qualsevol xiquet tinga un talent especial. Simplement, hem de deixar que la seua ment divague de tant en tant; és important per al benestar emocional i també, per a un bon funcionament mental.

 

  • És bo que els xiquets aprenguen a entretindre’s per si mateixos i no esperar que els pares els controlen l’entreteniment tot el temps. A més, no és bo que normalitzen la idea que han d’estar sempre entretinguts per a sentir-se bé.

 

  • A l’estiu, s’intenta que els xiquets tinguen tot l’oci dirigit i el dia ocupat, però és important que aprenguen a valorar el seu temps i gestionar-lo. Véncer l’avorriment implica esforç, no cal donar-los tot fet.

 

  • El temps lliure és fonamental, les grans idees sorgeixen de moments de relaxació i, això, ajuda a desenvolupar moltes capacitats beneficioses. Gràcies a l’avorriment, el xiquet desenvolupa autonomia personal i pensament propi.