Este cap de setmana ens acomiadem de les restriccions actuals

Puig acaba d'anunciar les mesures
Puig acaba d'anunciar les mesures

Últim cap de setmana amb les restriccions actuals i és que és el moment de dir adeu a les actuals restriccions que estan en vigor des del 6 de setembre passat. Està previst que dilluns el cap del Consell, Ximo Puig, presidisca la reunió interdepartamental de salut per a decidir si s’alleugen les restriccions i quines són les noves mesures en el camí cap a la “nova normalitat”.

Se relaxaran les mesures?

Ja arribat el moment del procés de desescalada dissenyat en dos fases, la primera es té prevista per a este dilluns 27 de setembre. El Consell ha de decidir si relaxa les mesures per a seguir caminant cap a la normalitat. La meta, segons la planificació de la Generalitat, està en el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan s’espera que el 90% de la població diana estiga ja vacunada contra la Covid-19. “Aleshores haurem arribat a la màxima protecció possible“, va dir el president Puig en una compareixença davant els mitjans.

Mesures que es modifiquen

Entre les mesures que s’espera que es modifiquen, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha avançat que es tractarà la situació actual dels aforaments i horaris en establiments d’hosteleria i oci nocturn, perquè estos locals puguenrecuperar la seua raó de ser“. La vicepresidenta ha admés que no és la seua naturalesa “seure en una taula sense ballar i amb distància de seguretat interpersonal“.

Normalització efectiva

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització siga tan efectiva com siga possible”. S’espera que es mantinguen per precaució algunes de les mesures sanitàries més interioritzades entre la societat, com ara l’ús de la mascareta, la distància social o la desinfecció de mans.

La implantació del certificat Covid, damunt de la taula

Tant el cap del consell com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han comentat en diverses ocasions la possibilitat d’exigir el certificat Covid per a determinades activitats, entre elles el sector de l’oci nocturn i l’hoteleria, “quan tota la població susceptible de ser vacunada ho estiga per a no generar una desigualtat“. S’espera que esta qüestió s’aborde també en la reunió de la taula interdepartamental.