‘Missió complerta’: La Comunitat Valenciana tanca els punts de vacunació massiva

Compartir:

 

 

Set mesos després de l’obertura dels punts de vacunació massiva, la Comunitat Valenciana amb prop d’un 90% de població vacunada amb la pauta completa, comença a tancar els “vacunòdroms” de les tres províncies.

El cap de Consell, Ximo Puig, ha titllat de “gestió d’èxit” i “missió complerta” el procés de vacunació de la Comunitat, durant la visita este matí del punt de vacunació massiva situat al Museu de les Arts i les Ciències, al costat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

A partir del pròxim dimarts 4 d’octubre la vacunació es traslladarà als centres de salut de tots els municipis perquè aquelles persones que encara no hagen estat immunitzades o els manque completar la pauta de vacunació, puguen fer-ho.

També se seguirà amb la dosi de reforç a les residències de gent gran i a la població immunodeprimida a través del servei de medicina preventiva dels hospitals.

El dirigent socialista ha fet una crida a les persones sense vacunar per arribar a la “màxima immunització possible“. A més els centres de salut realitzaran “una recerca activa” de persones que encara no estan protegides per tornar a oferir-los la possibilitat de vacunar-se.

També ha agraït a tots els valencians i valencians el seu comportament “per salvar la seua vida i la dels altres”. Així mateix ha indicat que és “un orgull valencià” que la Comunitat Valenciana estiga per sobre de la mitjana en els principals indicadors de vacunació i que sempre “tindrem un deute amb tots els professionals de la sanitat pública”.

Set de cada deu dosis de la vacuna contra la Covid-19 han estat administrades en els grans espais habilitats per a això. En concret s’han vacunat gairebé 3 milions de persones i s’han inoculat un total de 5.328.960 dosis, xifra que representa gairebé el 71% de totes les dosis administrades a la Comunitat Valenciana, i que puja a 7,5 milions.

 

Hospitals de campanya

 

D’altra banda a la pregunta de si també es tancaran els hospitals de campanya, Puig ha manifestat la intenció que romanguen oberts fins a finals d’any per “qualsevol eventualitat i ús sanitari” ia disposició dels serveis d’emergències de la Generalitat.

Quant a l’experiència “pilot” de la vacunació en la prèvia dels partits de futbol ha explicat que ha estat “positiva, però desigual” i no descarta la possibilitat de continuar este procés adaptat a altres esdeveniments “visibles”.

 

Passaport covid

 

En referència a la instauració del passaport covid per accedir a festivals o a l’oci nocturn ha assegurat que “es començarà a dialogar” amb el sector perquè la ciutadania puga accedir a “espais segurs” a partir del 9 d’octubre.

Així mateix ha explicat que la seua aplicació com ho han fet ja altres països de la Unió Europea “és complicada” perquè està limitada per la sentència de Tribunal Suprem a Galícia.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...