Quasi 26.000 persones es vacunen sense cita prèvia des que es va iniciar la immunització oberta

Compartir:

Un total de 25.736 persones s’han vacunat sense cita prèvia en les dos primeres setmanes en què la Comunitat Valenciana compagina esta modalitat de vacunació oberta amb la campanya programada contra la Covid-19 (quan se cita a la persona en un punt de vacunació, un dia i a una hora concreta a través d’un missatge SMS o mitjançant una trucada telefònica).

Una nova oportunitat

La vacunació sense cita està concebuda per a donar una nova oportunitat a les persones que no han volgut o no han pogut vacunar-se contra la Covid-19 fins al moment.

En la primera setmana de vacunació lliure es van administrar sense cita 12.881 dosis, de les quals 7.812 van ser primeres dosis i 5.069 segones dosis.

Esta setmana

Durant esta setmana s’han inoculat 12.855 dosis de la vacuna enfront de la Covid-19 sense cita prèvia. En concret, han estat 6.829 primeres dosis i 6.026 segones dosis. Respecte a les segones dosis cal assenyalar que es tracta del cas de persones pendents de la segona dosi, però que ja han complert els terminis indicats en la fitxa tècnica i que s’acosten sense cita als punts de vacunació per a completar la pauta òptima d’immunització.

Per províncies

Per províncies, a Castelló s’han vacunat sense cita 2.653 persones; 13.763 a València i 9.320 a Alacant.

Combinar en els mateixos espais la vacunació sense cita prèvia amb la vacunació programada, en el dia i a l’hora indicada, és un repte logístic sense precedents al qual els equips de vacunació estan donant resposta de manera solvent. Han tornat a demostrar un gran lliurament i professionalitat“, indica la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Estem cada dia més prop del final, però necessitem continuar insistint en la importància de la vacuna. Des de la Conselleria de Sanitat continuem treballant per a oferir les màximes facilitats a tots els valencians i valencianes, perquè no quede ningú sense protegir-se contra el virus“, afegeix Barceló.

Conselleria de Sanitat

La Conselleria de Sanitat va posar en marxa la vacunació sense cita prèvia el passat 7 de setembre, una vegada ja s’havia donat l’oportunitat per a vacunar-se a tota la població de la Comunitat Valenciana (almenys dos a tots els grups d’edat i en alguns casos fins a quatre i cinc oportunitats) i amb l’objectiu d’aconseguir el major grau d’immunització enfront de la Covid-19.

Punts de vacunació

D’esta manera, cada setmana s’actualitza la relació de punts de vacunació on es vacuna sense cita, així com els horaris. Esta informació es pot consultar en https://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/informacion-puntos-vacunacion. Estos punts de vacunació permaneixeran oberts fins a l’última setmana de setembre.

Vacunació programada

En el marc de la campanya de vacunació programada, aquesta setmana està planificada l’administració de 105.024 dosi, la majoria de Pfizer (63.569) i Moderna (41.420).

La majoria de vials (91.764) es destinaran a segones dosis de Pzifer i Moderna per al grup de població de 12 a 39 anys.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.