Experts valencians sobre la variant ómicron: 'hem d'estar alerta, no alarmats'

A l'última anàlisi de les aigües residuals de la Comunitat encara no s'ha detectat la presència d'esta nova variant

Els experts en coronavirus de la Comunitat Valenciana han assegurat este matí sobre la nova variant  ómicron que "cal estar alerta, però no alarmats“. Així s'han pronunciat durant la roda de premsa de la I Jornada científica del Programa Valencià de Recerca Vacunal Covid-19 (ProVaVac) on han donat respostes als dubtes sobre covid persistent, tercera dosi o restriccions després de l'augment de contagis i la pujada de la incidència al territori valencià.

Segons ha explicat Iñaki Comas, l'investigador del CSIC a l'Institut de Biomedicina de València, “només s'han comunicat 77 casos d'ómicron a tot el món” i que “es coneix que és una variant amb moltes mutacions i que comparteix característiques amb les anteriors”. "No podem determinar el grau de transmissió o l'efectivitat de les vacunes perquè no disposem gaire més informació", ha assenyalat Comas.

A més ha indicat que fins a la setmana passada a l'anàlisi de les aigües residuals no s'havia detectat la presència d'esta nova variant a la Comunitat Valenciana, i que serà el primer mecanisme per trobar la presència al territori valencià.

Quant a la tercera dosi, l'investigador de serveis Salut i Farmacoepidemiologia a Fisabi i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Salvador Peiró, ha indicat que “és molt important perquè redueix força la transmissió per això anem veient als estudis d'Israel i redueix una mica més els casos greus, que ja ho feia la segona”. “Tercera dosi, tercera dosi, a qui? els de més risc primer i tinguen més perill de desenvolupar cóvid ​​greu, com més prompte millor” ha manifestat.

A l'ésser preguntat per la vacuna aprovada per a menors de 12 anys, el Doctor també ha assenyalat que “ara mateix és prioritari administrar terceres vacunes que immunitzar els xiquets i xiquetes”.


Passaport covid

 

D'altra banda, en relació al passaport covid i la seua implantació, Peiró ha expressat que el seu anunci “ja ha tingut un efecte positiu” veient les grans cues que s'han produït durant este cap de setmana als punts de vacunació sense cita.

A més, ha indicat que el certificat portarà dos coses “positives”: “la primera, l'impuls perquè la gent s'haja de vacunar, i la segona, reduir els grans brots”. Tot i que ha destacat que “no espera grans efectes” i que “els fa por” que després de la seua implantació les persones es confien i relaxen les mesures d'autoprotecció als llocs on s'aplique “per pensar que en estos espais no hi haurà transmissió”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"2.863 nous casos i quatre defuncions per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "El TSJCV autoritza el passaport Covid per a accedir a locals d'oci i hostaleria"