La Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) confirma una destacada agenda de concerts per a l’any 2025, marcada per la participació de figures de gran prestigi en el món de la música clàssica com a Sir Mark Elder, James Gaffigan, Javier Perianes i Michele Spotti. Esta programació inclou esdeveniments en alguns dels festivals i auditoris més importants d’Espanya, a més de la seua primera actuació fora del país en més d’una dècada.
Una de les cites més pròximes
És la del Festival Internacional de Música i Dansa ‘Ciutat d’Úbeda’, on Michele Spotti dirigirà a la OCV el 17 de maig. El repertori per a esta ocasió inclou peces emblemàtiques com l’Octava de Beethoven i la Quinta de Txaikovski, prometent un concert d’alta qualitat i gran emotivitat.
Retorn a Madrid
El 21 de juny, l’orquestra tornarà a l’Auditori Nacional de Madrid després de 15 anys d’absència. En esta ocasió, Javier Perianes combinarà el seu paper de director i solista per a interpretar els cinc concerts per a piano de Beethoven en un dia molt especial, al costat de la formació titular dels Arts.
La presència de Sir Mark Elder
Sir Mark Elder serà una altra de les figures centrals durant la temporada, dirigint la OCV en la prestigiosa Quinzena Musical de Sant Sebastià, el festival de música clàssica més antic d’Espanya, amb dos concerts consecutius els dies 3 i 4 d’agost. El primer dia Elder presentarà la Quinta de Xostakóvitx i el Primer concert per a piano i orquestra de Txaikovski, comptant amb la participació del pianista argentí Nelson Goerner. La segona jornada inclourà obres com la Segona de Beethoven i el Stabat mater de Rossini, acompanyats de veus destacades com Federica Lombardi, Paula Murrihy, Xabier Anduaga i Will Thomas, al costat de l’Orfeó Donostiarra.
Comiat de James Gaffigan
Del 29 al 31 d’agost, James Gaffigan dirigirà a la OCV en tres actuacions dins del Festival George Enescu a Romania, marcant el seu comiat com a director musical dels Arts. El 29 d’agost, en el fossat de l’Òpera Nacional de Romania, s’interpretarà ‘L’heure espagnole’ de Ravel, amb la col·laboració d’artistes com Iván Ayón Rivas i Mikeldi Atxalandabaso. Posteriorment, els concerts del 30 i 31 d’agost a Bucarest i Timișoara inclouran el poema simfònic ‘Don Joan’ de Strauss, a més del repertori francés amb el tenor Benjamin Bernheim interpretant ‘Poème de l’amour et de la mer’ de Chausson i ‘Els Nuits d’été’ de Berlioz.
Una agenda que demostra ambició i qualitat
Esta agenda per a 2025 posa de manifest l’ambició i qualitat artística de la Orquestra de la Comunitat Valenciana, que no sols consolida el seu prestigi nacional sinó que amplia la seua projecció internacional després d’11 anys.
Per als amants de la música clàssica, la OCV oferix una temporada plena de diversitat i excel·lència, amb una combinació de repertoris clàssics i moderns interpretats per destacats directors i solistes internacionals, reafirmant el seu paper com una de les principals formacions simfòniques d’Espanya.