Les Falles 2019 calfen motors: aquests són els espectacles pirotècnics fins a la Cremà

Compartir:

 

Les Falles de València han revelat el calendari pirotècnic de 2019 a mes i mig de l’inici dels dies grans, amb els trets des de la inauguració de la Exposició del Ninot d’aquest divendres fins a l’últim, el de la Cremà de la nit del 19 de març.

La Junta Central Fallera (JCF) ha donat a conéixer el programa aquest dijous a la vesprada durant la celebració de la Gala de la Pirotècnia en el Palau de l’Exposició de València.

 

El calendari va arrancar el passat cap de setmana amb els actes d’exaltació de les Falleres Majors 2019, Marina Civera i Sara Larrazàbal, en el Palau de la Música, a càrrec de les pirotècnies Martí i Nadal-Martí, respectivament.

 

Aquest divendres, 1 de febrer, arriba el torn de la inauguració de la Exposició del Ninot en el Museu dels Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, a les 21.15 hores amb la pirotècnia Zarzoso.

 

La següent cita està marcada en l’agenda el dissabte 23 de febrer, amb un espectacle pirotècnic de Amstel en La Marina de València a càrrec de Ricasa. La històrica signatura oferirà en aquesta vetlada “la ‘mascletà’ vertical més alta de la història” enfront del Veges-los e Vents.

 

Un dia després, el diumenge 24, a les set del matí arriba la tradicional ‘despertà’ als carrers Pau i Sant Vicent per part de la pirotècnia Zarzoso. L'”apoteosi” final arribarà a les 8 hores en la plaça de l’Ajuntament, amb els trets de Pirotècnia Valenciana. Aqueix mateix diumenge València viurà la seua primera ‘mascletà’ en la plaça de l’Ajuntament, a les dues de la vesprada com a marca la tradició, també amb un espectacle oferit per la mateixa signatura pirotècnica.

 

La crida

 

El calendari faller entrarà definitivament amb la Crida des de les Torres de Serrano, l’últim diumenge de febrer des de les 20.30 hores, amb un espectacle pirotècnic de Peñarroja per a donar la benvinguda a les festes josefinas de 2019.

 

Ja al març, el divendres 1, la primera ‘mascletà’ diària també vindrà de la mà de Peñarroja, a la qual prendrà el testimoni el dissabte 2 la pirotècnia Mediterrani també amb una ‘mascletà’ de colors a mitjanit des de la plaça de l’Ajuntament.

 

Els següents dies oferiran els trets de les dues de la vesprada els pirotècnics de Alpujarreña (diumenge 3), Saragossana (dilluns 4), Nadal-Martí (dimarts 5), Pibierzo (dimecres 6), Gironina (dijous 7) i Martí (divendres 8).

 

9 de març, Mascletà nocturna de colors

 

A una semana de las Fallas, el sábado 9 de marzo llegará el turno de la pirotecnia Aitana con la ‘mascletà’ de la tarde y otra especial de colores a medianoche, con ‘Els focs de la plantà’. L’endemà, diumenge 10, la tradicional ‘mascletà’ de les 14 hores portarà el segell de Germans Caballer. El calendari segueix amb les pirotècnies Tomás (dilluns 11), Germans Ferrández (dimarts 12), Crespo (dimecres 13), Torís (dijous 14) i Zarzoso (divendres 15). Eixe divendres arribarà l’esperada ‘plantà’ dels monuments fallers amb l’espectacle ‘L’Alba dels Falles’, a mitjanit en la plaça de l’Ajuntament per part de la pirotècnia Peñarroja.

 

Ja en els dies centrals de les festes, el dissabte 16 dispararà la ‘mascletà’ de la vesprada FX Caballer, mentre que el primer castell des de la Albereda portarà els colors de Vulcà. El diumenge 17, Vulcano repeteix en la ‘mascletà’ de la vesprada i deixa el tret del castell a FX Caballer. Pirotècnia Valenciana i Ricasa seran els protagonistes dels trets del dilluns 18 de març, en la ‘mascletà’ i el castell de la 1.30 del matí, respectivament, amb l’apoteosi de la Nit del Foc. Com a colofó, Ricasa s’encarregarà de l’última ‘mascletà’ del festiu del dilluns 19 de març i de l’espectacle per a la Cremà de la falla gran de València, a partir de la una del matí en la plaça de l’Ajuntament.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.