Fins a 50 graus de temperatura segons Meteored


Rebre les notícies de València Diari

La setmana vinent podria arrencar amb un mapa de la península Ibèrica tenyit d’un roig intens fruit de l’onada de calor, especialment en el sud-est on es preveuen molt altes temperatures. Esta eventualitat ha portat a Meteored a modificar les escales dels seus mapes perquè puguen abastar graus entre els 46 als 50 °C.

Han baixat les màximes previstes

Meteored anuncia que el seu model ha rebaixat una mica les màximes previstes:

– 44 °C demà a la vall del Guadalquivir.

– 45 °C el dilluns en el nord-est d’Almeria, de Murcía i en el sud d’Alacant.

Encara així continuen sent registres molt alts.

<

>

Segons Yurima Celdrán, avui dissabte es compleixen 108 anys des que el termòmetre de la Vall de la mort a Califòrnia va marcar 56,7 °C, la temperatura més alta de la història. Encara que, de moment, no hem superat esta xifra, les recents onades de calor ens recorden que cada vegada estem més prop d’aconseguir-ho.

<

>

Avisos rojos per al dilluns

L’Agència Estatal de Meteorologia ens informa de les altes temperatures. Els dies de més aclaparament seran este dissabte i diumenge.

Dilluns més de 40ºC

El dilluns s’espera que se superen els 40 °C en àrees de l’est i sud-est peninsular, arribant localment als 44 °C a la Regió de Múrcia, i que s’aconseguesquen els 40 °C en el litoral de Màlaga i els 39 °C a l’interior de Mallorca. Este dia, a Canàries, s’aconseguiran els 35 °C de forma bastant generalitzada i puntualment els 37 °C, principalment en el centre i sud de Gran Canària i Fuerteventura.

<

>
Dilluns, avisos rojos per temperatures de fins a 43 °C en el sud del golf de València, litoral sud d’Alacant i a la Vega del Segura.

<

>

 

 

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies