Forinvest, el fòrum de cultura financera, tanca les portes en l’edició del retrobament

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler ha clausurat aquesta quinzena edició assenyalant que Forinvest ha aconseguit posar a València en el mapa de la cultura financera durant els quinze anys en què se celebra

Més de 80.000. Aquesta és la xifra de visitants que ha assistit a Forinvest durant els 15 anys que ha complit el certamen. Tots aquests professionals que han participat en el fòrum més gran de networking financer empresarial del país han vist com la missió del certamen es complia.

Forinvest ha aconseguit traslladar cultura financera a la societat. Prova d’això són aqueixos milers d’assistents, que se sumen als més de 3.000 ponents i als quasi 2.000 expositors que han estat en el certamen en algun moment de la seua història.

Els directors generals i els presidents de les grans empreses i entitats financeres i asseguradores d’Espanya han participat en Forinvest, així com els CEOs de moltes start-up que van aconseguir llançar el seu negoci en Forinvest i convertir-se en grans empreses.

El balanç d’aquesta edició, la del retrobament, també ha sigut molt positiva. Milers de persones han visitat Forinvest en aquesta edició, alguna cosa que s’ha vist reflectit en l’ambient d’aquesta edició. “Es notaven les ganes de fer networking, de veure’s de nou cara a cara”, Ha assegurat Alejandro Roda, director del certamen.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler ha clausurat aquesta quinzena edició assenyalant que Forinvest ha aconseguit posar a València en el mapa de la cultura financera durant els quinze anys en què se celebra. “Una de les claus de l’èxit ha residit en la seua capacitat de resiliència perquè al llarg dels seus quinze anys d’existència ha sabut connectar amb les preocupacions del sector, adaptar-se a les diferents conjuntures econòmiques”, ha apuntat Soler, que també és president de Forinvest.

Després de la seua intervenció s’ha celebrat un emotiu homenatge a José María Gay de Liébana, gran assidu a Forinvest, que va morir fa menys d’un any. En ella, el professor Gregorio Labatut ha fet un repàs sobre la seua trajectòria professional i ha recordat la gran amistat que els unia “era un gran company i amic que ens contagiava del seu optimisme i alegria”.

Aquest acte in memoriam ha donat a l’última ponència del dia, la de Mario Alonso Puig, que ha abordat temes cada vegada més importants per al món empresarial com són el lideratge, la motivació, la innovació o la creativitat.

Mercat immobiliari i perspectives globals en el Fòrum Forinvest

La segona jornada de Forinvest 2022 es va obrir amb el sempre esperat panell d’experts entorn de les perspectives econòmiques globals per a aquest 2022. Un any especialment complex i en el qual és difícil realitzar un pronòstic uniforme en un entorn tan canviant i amb tantes incerteses com l’actual.

En la taula de debat, moderada per Víctor Romero, el catedràtic d’Economia de la Universitat de Granada Santiago Carbó ha alertat del perill de l’afebliment del creixement pels conflictes en l’escenari geopolític, la qual cosa inclouria la guerra a Ucraïna, els preus de l’energia o la crisi de les matèries primeres. Per part seua, des del Santander, Concepción Sanz, també ha advertit que la recuperació econòmica a Espanya “encara no està completa”. Mentre que Javier García de CaixaBank ha dibuixat un escenari mundial en el qual a pesar que es preveu un creixement a Espanya del 4’2% enguany existeixen “amenaces” com la volatilitat dels preus de l’energia, una inflació que “s’expandeix a la resta de la cistella de compra”. Finalment, Mario Rapanello, de Mediolanum, s’ha centrat en el mercat d’inversió en borsa i va recomanar “diversificar” les inversions.

Important va ser també la jornada dedicada al mercat immobiliari. “Impulsem un nou model immobiliari enfocat en polítiques de regeneració d’entorns urbans i rehabilitació d’habitatge”, ha remarcat el secretari autonòmic d’habitatge i funció social Alejandro Aguilar, que ha afegit que també treballen en la promoció d’habitatge en règim de lloguer assequible.

Un altre dels punts forts del Fòrum Forinvest ha sigut la ponència en els esmorzars de treball, que es va fer en col·laboració amb AED. En ella ha participat Antonio Cabrales, premi Jaume I d’Economia, que ha presentat una ponència sobre la Formació Professional Dual i la importància d’incorporar a les empreses en ella. “Ha d’haver-hi més coalicions d’empreses xicotetes, perquè vagen girant a la persona en pràctiques i vagen aprenent coses diferents”, ha subratllat en la seua ponència.

València, la terra de les oportunitats

El ple ha sigut absolut en l’Innovation & Fintech Fòrum. La primera ponència, en la qual s’ha reflexionat sobre Deep Data i Intel·ligència Artificial, ha penjat el cartell de complet. En aquest panell s’ha aprofundit en l’ús de les dades i la Intel·ligència Artificial i les solucions que pot oferir a nivell econòmic, social i mediambiental.

Molt interessant ha sigut també la taula ‘València com a ciutat d’oportunitat i creixement per a empreses’, on s’han analitzat els casos d’èxit d’empreses tecnològiques que han decidit establir-se a València. “La situació geoestratègica és molt bona”, ha assenyalat María Escartí, directora d’oficina d’Invest València. “València està en el top 10 de ports amb millor connectivitat del món”, ha revelat, al mateix temps que ha afegit que València té les qualitats per a convertir-se en una xicoteta Sillicon Valley.

Una venda meitat digital, meitat presencial, el nou model en la mediació

“El client ja no és en línia ni offline, es mou de manera capritxosa entre tots dos, per tant, com ha de ser el mediador actual?”. Aquesta és la pregunta que ha llançat Sergi Ramo, CEO de groWZ Consultants i consultor en vendes amb més de 16 anys d’experiència.

En la seua ponència en el Fòrum Internacional del Segur ha alertat que hui dia “estem en temps de descompte”. “Estar parat és restar, els teus competidors s’estan movent i actualitzant-se. El futur és dels mediadors híbrids”, ha subratllat.

Un altre moment especial d’aquest important fòrum ha sigut el lliurament dels Premis Aprocose, que han recaigut sobre Mónica Herrera, expresidenta del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de València i del Consell autonòmic, Inese Insurance School i el projecte Cuidem Junts, que tracta de combatre la soledat i l’aïllament social de les persones majors de 65 anys.

Així, Forinvest ha tancat la seua 15 edició, la del seu aniversari i s’acomiada fins a 2023 fent un balanç positiu i esperant continuar sent una guia en matèria empresarial, financera, asseguradora i econòmica.

Forinvest compta com esdeveniment partners amb Santander, CaixaBank, Sabadell, Ibercaja i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), mentre que Mapfre és l’asseguradora oficial. L’Ajuntament de València és patrocinador d’aquesta convocatòria, que a més compta amb la col·laboració de nombroses empreses, associacions i col·lectius professionals.

ÚLTIMES NOTÍCIES