La Inspecció Educativa investiga a un centre educatiu concertat de la ciutat de València en el que un professor ha distribuït als seus alumnes de primer curs de l’ESO un qüestionari, dins de l’assignatura de Religió i per a «ajudar-los a comprendre el Sisé Manament», en el que, entre altres coses, se’ls preguntava si havien «practicat l’homosexualitat».
En este qüestionari, que ha transcendit a través de les xarxes socials, s’assegura que el Sisé Manament (No cometràs actes impurs) «mana conservar la puresa del cos i l’ànima» i afegix que «per a saber si complim amb eixe manament, ens podem preguntar: He comés adulteri o fornicat?; He vist algun tipus de pornografia?; M’he permés tindre pensaments i desitjos morbosos? He dominat les meues passions? He practicat l’homosexualitat?; He practicat la masturbació?».
Després de conéixer l’existència d’estes preguntes, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha recalcat que «tots els centres educatius sostinguts amb fons públics tenen l’obligació d’impartir el currículum oficial establit per a cada assignatura i estos continguts no s’adeqüen a l’assignatura de Religió».
?ï¸?Estos continguts distribuïts en el Colegio Inmaculado Corazón de María de València van en contra de la Llei valenciana LGTBI i dels drets de xiquets i xiquetes.
Molt bé la inspecció educativa de @GVAeducacio visitant el centre i actuant d’ofici. Ni un pas arrere en igualtat! pic.twitter.com/XzIeRDDCrH
— Fran Ferri (@franferri_) March 2, 2020
Des del departament que dirigeix Vicent Marzà qualifiquen de «totalment inapropiat el qüestionari, que atenta contra la intimitat de l’alumne, contra la llei 23/2018 d’Igualtat de les persones LGTBI i contra la llei 26/2018 de Drets i garanties de la infància i l’adolescència». «Atempta de fons contra els drets humans basats en valors de respecte a la intimitat, diversitat i pluralitat», afirmen des de la Generalitat Valenciana.
Per això, informen que la Inspecció educativa ha programat una visita al centre este dilluns per a recaptar la informació de primera mà i verificar l’incident. A partir de l’informe que s’elabore s’actuarà. A més, ressalten que és «molt important que en estos casos es puga comptar amb queixes per escrit per a poder provar de manera administrativa i eficaç que eixa situació ha tingut lloc en una aula».
El cas ha provocat també reaccions polítiques, com les del portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, qui ha criticat que els continguts distribuïts en el col·legi «van en contra de la Llei valenciana LGTBI i dels drets dels xiquets i xiquetes» i, per eixa raó, ha felicitat la Inspecció Educativa per actuar d’ofici. «Ni un pas arrere en igualtat», exclama en un missatge penjat en Twitter.
Un fet aïllat
Des del Col·legi Immaculat Cor de María han demanat disculpes i confien que «este fet aïllat no es convertisca en bandera contra l’assignatura de Religió». El col·legi admet, en un comunicat, que el qüestionari enviat als alumnes és «inadequat, i d’eixa manera ho ha reconegut la professora responsable d’este grup en un comunicat posterior als mateixos alumnes».
«En col·laboració amb les famílies i amb el desig que l’alumne siga el protagonista del seu aprenentatge, promovem l’educació integral des d’una visió transcendent de la persona i del món que proposa a Jesucrist com a màxima realització de l’ésser humà», afirmen.
En este punt, els responsables de l’entitat educativa es disculpen per «no haver sabut respondre al nostre projecte educatiu cristià en esta ocasió» i afigegixen que prendran «les mesures oportunes per a què, d’acord amb el compromís amb un sistema educatiu de qualitat que implica a tots els membres de la comunitat educativa, es previnguen errors d’esta classe que poden arribar a identificar-se amb una falta de respecte per algunes opcions de vida i que res tenen a vore amb la nostra concepció de l’ésser humà».
També pots llegir…
- Desarticulada una organització de tràfic de drogues en València.
- Els hòmens que cremaren un pis en València pretenien convertir-lo en una seu de carteristes per a Falles.