La Conselleria de Sanitat confirma un nou cas de legionel·la en Calicanto, en Chiva

El pacient va ingressar este dimecres, 22 de maig, a l'hospital de Manises, i està estable.
Leer en español
Imatge d'arxiu | Generalitat Valenciana

 

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha confirmat un nou cas de legionel·la en Calicanto, en Chiva, a la comarca de la Foia de Buñol. Es tracta d'un home de 65 anys, resident en la zona i sense antecedents de viatges en el període d'incubació, que va iniciar els símptomes el passat 18 de maig.

 

El pacient va ingressar este dimecres, 22 de maig, a l'hospital de Manises i està estable. Existix un antecedent d'un altre cas en la mateixa zona que va ser donat d'alta el passat 16 de maig, segons han informat fonts d'este departament en un comunicat.

 

Des de que es va tindre coneixement d'este primer cas en la mateixa zona, la Direcció General de Salut Pública ha mantingut la vigilància sobre potencials casos i sobre altres factors potencialment relacionats com els abastiments d'aigua.

 

D'esta manera, es van intensificar el número de mostres i registres analítics. Des del Centre de Salut Pública de Manises es va comprovar que els nivells de clor en aigua registrats per l'empresa gestora d'abastiment d'aigua eren correctes i es van prendre mostres d'aigua en la xarxa de distribució, que van revelar que també eren correctes els nivells de clor.

 

Després de confirmar-se este segon cas, s'han posat en marxa totes les mesures necessàries "i s'ha actuat d'acord amb els protocols establits", segons ha especificat este departament. En concret, este mateix dijous ja s'han recollit mostres d'aigua per a la determinació de legionel·la i s'han realitzat medicions de clor en els domicilis dels afectats.

 

També s'han recollit mostres d'aigua en la xarxa de distribució abans de qualsevol escomesa per a la determinació de legionel·la i s'han realitzat medicions de clor. Des de la Conselleria s'ha comunicat a l'empresa gestora que mantinga els nivells de clor lliure residual en la xarxa entre 0,8 i 1,2 mg/l, és a dir, s'ha realitzat hipercloració de l'aigua.

 

Així mateix, des de Salut Pública es comprovarà l'existència de possibles instal·lacions de risc de legionel·la no censades en la zona de risc, "així com qualsevol altra circumstància que puga relacionar-se amb la situació".

 

Segons la Conselleria, gràcies a les mesures normatives i de control, la incidència de legionel·la en la Comunitat Valenciana ha disminuït "molt notablement" en els últims anys. Així i tot, cada any es registren entre dos i tres casos de legionel·la per cada 100.000 habitants en la Comunitat Valenciana. En la seua immensa majoria, són casos aïllats.

 

En l'estiu de 2017 ja es va detectar un brot de legionel·la en la zona de Calicanto, que va acabar afectant a set persones. Un veí de Torrent amb segona residència en este lloc va morir com a conseqüència de pneumònia per legionel·la, encara que el seu cas no es va associar amb el brot a la urbanització.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!