L’Hospital Doctor Peset realitza la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci

L'equip ha suposat una inversió de 2.178.000 € i s'utilitzarà en les especialitats d'Urologia, Cirurgia General i Ginecologia

L’Hospital Universitari Doctor Peset ha realitzat esta setmana la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci Xi. Es tracta d’una plataforma que incorpora la tecnologia més avançada per a fer cirurgia mínimament invasiva i que permet aconseguir una major precisió en els gestos quirúrgics i un menor sagnat.

La cirurgia va ser duta a terme pel servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu i va consistir en una colecistectomia (extracció de la vesícula biliar) robòtica que es va fer sense complicacions.

“És la primera de moltes intervencions reeixides que esta nova tecnologia ens permetrà fer. Es tracta d’una plataforma molt innovadora que aporta avantatges per a professionals i pacients en aspectes tan importants com temps de recuperació, dolor postoperatori, precisió, temps quirúrgics, entre altres”, ha assenyalat el doctor Carlos Domingo, cap del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

L’equip instal·lat en este centre sanitari públic valencià ha suposat una inversió de la Conselleria de Sanitat, de 2.178.000 € i s’utilitzarà en les especialitats d’Urologia, Cirurgia General i Ginecologia.

En la cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci, el cirurgià controla manualment els comandaments de la consola que es troba en el quiròfan. D’esta manera, el sistema transforma, de manera exacta, estos gestos en moviments dels braços robòtics (quatre braços mòbils i intercanviables).

A més, la persona que està operant té una visió tridimensional del camp quirúrgic que es pot augmentar fins a 10 vegades, millorant la nitidesa i sent superior a la visió humana. Els braços robòtics tenen més llibertat de moviment i graus de gir que la mà i eliminen el tremolor i els moviments involuntaris de la persona, per la qual cosa s’obté una major precisió.

Així mateix, és més fàcil accedir a àrees anatòmiques complexes i s’aconseguix minimitzar el trauma sobre els teixits de la paret abdominal. Això es traduïx en una reducció del dolor postoperatori.

ÚLTIMES NOTÍCIES