Dimecres de més núvols, a l’espera de fortes noves ventades

L'oratge es presentarà més ennuvolat este dimecres, tot i que en general el sol es deixarà vore prou. De cara el dijous, les fortes ventades tornaran en bona part del territori
Dimecres hi haurà més presència de núvols | PixaBay

Dimecres el panorama meteorològic es mantindrà tranquil, sense pluges, però si que l'oratge canviarà un poc amb més presència de nuvolositat. Seran bandes de núvols alts i mitjans que a estones deixaran el cel enteranyinat, però sense més conseqüències.

El sol també es deixarà vore durant moltes estones del dia. Serà durant les hores centrals de la jornada quan els núvols seran més abundants i espessos, però circularan ràpidament d’oest a est i no deixaran el cel tapat durant molt de temps.

Previsió de símbols per a este dimecres | AEMET

Pocs canvis en el termòmetre

La temperatura es mourà ben poc este dimecres, tant la mínima com la màxima. Seguirà fent fred matinal, però de cara el migdia el sol ajudarà a que la sensació tèrmica siga agradable.

Les mínimes es mouran entre els 5º i 10º en la costa i àrees properes, mentres que en l’interior es mouran entre els 0º i 5º. Fins i tot hi podria haver alguna tímida glaçada local. Quant a les màximes, quedaran entre els 16º i 21º en la costa, i entre els 13º i 18º en l’interior, encara que localment en zones de muntanya podrien quedar per baix dels 12º.

Tornen les ventades fortes

El vent este dimecres encara no serà el protagonista, encara que durant la vesprada ja començarà a bufar amb certa intensitat en la zona del Maestrat, amb ratxes de vent que es mouran entre els 60 i 70 km/h.

Ara bé, dijous serà una altra història. El pas d’un sistema frontal farà que es reforce encara més i que s’estenga en altres punts del territori. Les fortes ventades arribaran fins als 80 km/h, i afectaran especialment a les zones elevades i puntualment també en la costa d’Alacant. D'eixa manera ho destaca l’AEMET, que ha emés una alerta per estes ratxes de vent fortes.

I més enllà?

El panorama es mantindrà poc entretingut meteorològicament parlant. L'oratge tranquil i solejat regnaran els pròxims dies, amb una temperatura que després de baixar el dijous, tornarà a augmentar considerablement amb uns termòmetres que quedaran per damunt de la mitjana climàtica en uns 5º.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tranquil·litat absoluta al llarg d’este dimarts" "El vent de ponent s'incrementarà al llarg de la setmana"