El fort temporal començarà a desapareixer esta nit

Situació encara de risc d’arruixons en les pròximes 12h en la mitat nord del territori valencià
Els arruixons encara cauran en diversos punts del nord de València i Castelló, però amb tendència a la millora demà | Arxiu

La part més forta del temporal ja ha passat però no es pot baixar la guàrdia, especialment en les comarques de Castelló. Al llarg d’esta nit, esperem que les precipitacions s’intensifiquen de nou entre el nord de València i Castelló.

De nou, es podrien registrar fins a 50 litres/m2 més dels que ja s’han acumulat al llarg del dia de hui. AEMET seguix alertant amb l’avís taronja fins a les 12 de la nit per acumulació de precipitacions superiors a 100 litres/m2 en 12 hores en les comarques de Castelló.

Alertes grogues per pluges fortes este dimecres | Aemet

Al llarg d’esta pròxima nit, el vent de gregal anirà perdent força en el sud del territori valencià i també ho farà el temporal de mar. Els vents de l’interior s’imposaran en València i Alacant. La nuvolositat s’anirà trencant a mesura que avance la nit, i este fet permetrà que el termòmetre baixe amb més facilitat durant les hores nocturnes. El sol predominarà dimecres fins al migdia, preferentment en València i Alacant, mentres que en Castelló encara podrien quedar alguns núvols residuals.

Més sol però més fred

El matí de dimecres serà fred en tot el territori valencià, amb valors que podrien baixar dels 10ºC en la mateixa línia de la costa i al voltant dels 6-7ºC en les serres interiors. De cara a la vesprada, amb més sol, les temperatures pujaran més i es podrien arribar als 22ºC en el litoral, ambient sempre més fresc en l’interior.

Mapa de la previsió per a este dimecres | Aemet

Precisament este repunt de la temperatura, juntament amb la bossa d’aire fred, podrà fer créixer les nuvolades amb rapidesa, especialment cap a l’interior de València i Castelló on no es descarta que es puga repetir algun arruixó de vesprada.

Clara millora per a finals de setmana

Els pròxims dies, l’anticicló anirà guanyant protagonisme. El temps solejat s’imposarà a partir de dijous amb contundència fins a finals de setmana i pareix que també es perllongarà durant el proper cap de setmana. Vindrà acompanyat d’un ambient menys càlid i més de tardor amb matins molt més frescos i dies suaus. Els valors màxims difícilment superaran els 24ºC en els punts més càlids del territori valencià i de nit seguirà refrescant.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Consells bàsics i imprescindibles davant d'un episodi de fortes pluges" "Arriba la nova gota freda que deixarà pluges importants"