Matí de dissabte mogut en la costa en un cap de setmana en general tranquil i amb TºC similars

Es preveuen tempestes durant la primera mitat del dia de dissabte en la costa de València, a l’espera d’un diumenge més solejat. Dilluns dominarà de nou el sol amb més de 30º
Durant la matinada i fins a migdia de dissabte poden aparéixer tempestes entre Castelló i València | @garjavi

 

Ja ho preveien els models ahir i pareix que es pot confirmar: la pròxima matinada pot ser moguda en el litoral de València i de Castelló. Els arruixons i les tempestes poden aparéixer a primera línia de mar i, fins i tot, en punts del prelitoral, entre la vesprada de divendres i fins al migdia de dissabte.

 

La jornada del dissabte, després d’un divendres amb registres que arriben fins als 25 l/m² en les comarques alacantines, pot presentar-se amb un temps més insegur en la mitat nord, sobretot a primeres hores. Tot i que no hi ha avisos activats, les tempestes poden fer acte de presència i deixar quantitats d’aigua acumulada que puntualment poden ser importants.

 

 

Ja a partir de migdia, es preveu que el cel estiga més clar, preferentment en la costa. En canvi, en l’interior es mantindrien els núvols baixos fins a primeres hores de la vesprada, sense descartar algunes precipitacions, en conjunt, de caràcter feble o moderat.

 

Mapa de la previsió per a este dissabte | AEMET

 

Diumenge el temps milloraria en la costa amb un sol atenuat per núvols prims. A on no estará el cel clar és en l’interior, en les comarques de l’Alt Palància, l’Alt Millars, l’Alcalatén i les del Maestrat, encara amb nuvolositat abundant. Per la vesprada, precisament en estes comarques i altres punts de muntanya, es podran reactivar les precipitacions i podran anar acompanyades de tempesta.

 

Mapa de la previsió per a este diumenge | AEMET

 

El termòmetre es manté a ratlla

Les temperatures màximes quedaran per baix dels 30º en tot el territori, la màxima per València s’espera que siga de 26º o 27º. En general, seran similars tant el dissabte com el diumenge, a on podran baixar més és en alguns punts del prelitoral de València, amb fins a 4º menys. Les mínimes es mantindran igual excepte en el nord d’Alacant, a on podran baixar fins a 3º, quedant al voltant dels 25º.

 

En qualsevol cas, en moments de tempesta, la temperatura pot baixar ràpidament i durant la nit registrar mínimes més baixes de les previstes. Este cap de setmana sense dubte és notícia que en el litoral es puguen assolir mínimes per baix dels 20º, deixant arrere setmanes, inclús mesos, en què s’ha arribat nit darrere nit a temperatures pròpies de latituds més baixes.

 

Inici de setmana amb alt i baixos de TºC i temps més insegur només en el nord

De cara a dilluns, s’espera que la jornada siga més calorosa i amb alguns núvols prims. Per efecte de la calor, de cara a la vesprada, és probable que es produisquen alguns arruixons en l’interior de Castelló i que es desplacen més tard en direcció est, afectant a alguns punts de la costa nord. Dilluns es podran superar novament els 30º de màxima en molts punts i els 20º de mínima en el litoral i el prelitoral, a l’espera de què el dimarts reculen prou coincidint amb l’entrada del vent de nord.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!