València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Aemet activa l'alerta groga per fred fins demà

La massa d'aire fred durarà des de hui a les 19.00 hores fins les 14.00 hores de demà divendres
El fred continuarà amb força a la Comunitat Valenciana  | València Diari 

 

L'onada de fred arribarà en breu amb força a la Comunitat Valenciana a causa de l'entrada d'una massa d'aire polar des d'Europa. Els termòmetres apunten a unes baixades de temperatures que poden deixar fins a 10 graus baix zero en algunes zones de la Comunitat Valenciana. 

Encara que Aemet ha activat l'alerta groga en la Ciutat de València i part de la província a partir de les 19.00 hores fins el migdia del divendres, les temperatures més extremes es viuran en la matinada del dijous al divendres.

Baixades de temperatura de més de 5 graus en menys de 24 hores

Molts punts del nostre territori han viscut una jornada de baixada de temperatures de més de 5º en 24 hores tal com es pot observar en la següent imatge que ens adjunta Aemet. Destaca el cas de Xàtiva, on ahir van arribar a superar els 18º i hui no han superat els 12º.

 

Valors negatius en molts punts del territori

 

El motiu d'aquesta forta baixada de temperatures és l'arribada des del dimecres d'una massa d'aire polar continental a la península Ibèrica. Després de les temperatures càlides del Nadal, la ciutat de València podrà tindre la mínima en els 0 ºC. Els dies seran assolellats previsiblement, però les temperatures aniran disminuint. El cap de setmana es preveu que baixe fins als 0 o 2 ºC a València, Gandia o Sagunt; o els -3 graus que poden arribar a aconseguir el divendres a Xàtiva. Cap al diumenge aniran en augment les temperatures, però suaument, encara que la costa es mantindrà en 0 graus i l'interior per baix d'aquest valor.

Una massa d'aire seca

 

Segons s'ha apuntat també des d'Aemet, la massa d'aire polar que arriba a la península té poca humitat, motiu pel qual no s'esperen precipitacions importants. La probabilitat de nevades és limitada, i es preveu que només apareguen els flocs de neu de forma dèbil al Cantàbric oriental, Pirineus i Balears.

 

Consells davant una onada de fred

 

Des d'Emergències 112 de la Generalitat s'han donat diferents consells per tal d'afrontar la situació d'onada de fred que s'aproxima a la Comunitat. Entre altres, es recomana no tindre estufes de carbó, elèctriques i de gas prop de cortines, i obrir i ventilar les habitacions cada cert temps per renovar l'aire i evitar intoxicacions. També s'aconsella desconnectar aparells elèctrics que no siguen necessaris i tindre prop llanternes, piles i ciris. Així mateix, es recomana deixar lleugerament obertes les aixes per evitar que les canonades es trenquen per congelació, així com vigilar l'aïllament tèrmic de la casa i evitar corrents.

 

 

A més a més, cal tindre en compte que els grups de població més vulnerables són els nadons, els majors i persones amb malalties cròniques o en tractament. Així, es desaconsella que s'exposen a l'exterior.

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!