EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

Les conseqüències de la gota freda encara es fan sentir este diumenge

L'Aemet ja ha retirat les alertes en el territori valencià, però el desbordament del Segura encara deixa conseqüències, especialment en el Baix Segura
La localitat de Dolores (Baix Segura), després del pas de la DANA este dissabte | EFE

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha retirat els avisos per fortes pluges este diumenge en el territori valencià, davant el desplaçament de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) cap a l'oest peninsular, mentres que manté activat el nivell groc en 14 províncies de sis comunitats autònomes.

 

Tot i això, els efectes de la gota freda encara es faran sentir este diumenge, a pesar de què la borrasca cada volta serà més dèbil i estarà més allunyada de l’àrea mediterrània. D'esta manera, el temps serà prou insegur.

 

Les pluges podran aparéixer en qualsevol moment, encara que s'esperen de vesprada. Tot i això, seran dèbils i disperses, pel que no s'esperen situacions perilloses com les que s'han viscut esta setmana. A pesar de tot, a on més s'esperen és en el sud de València i nord d'Alacant, sobretot en l'interior i zones de muntanya, encara que no es descarten en altres punts.

 

ACTUALITZAT 17.32 hores. 30 carreteres encara continuen tallades pels efectes del pas de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA): 26 en el Baix Segura, 2 en la Costera, 1 en la Vall d'Albaida i 1 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 17.10 hores. Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil s'han desplaçat fins a Dolores, en la comarca del Baix Segura (Alacant), per a buscar a un home, holandés i de 66 anys, que s'ha caigut a una séquia de Mayayo quan estava passejant amb familiars i amics per la zona, tot i que es troba inundada pels efectes del temporal.

 

ACTUALITZAT 15.18 hores. L'Ajuntament d'Orihuela habilita una central telefònica amb l'objectiu de coordinar als voluntaris que vullguen ajudar en les zones de la localitat afectades pel temporal d'esta setmana. Els telèfons habilitats són el 672 21 67 81 i el 672 22 13 90.

 

 

ACTUALITZAT 14.55 hores. La Guàrdia Civil rescata a un bebé que tenia febre en Dolores, en la comarca del Baix Segura (Alacant).

 

 

ACTUALITZAT 14.03 hores. El Ministeri de Defensa ha augmentat en 200 els efectius del dispositiu desplegat en les zones de Múrcia i Alacant afectades pel temporal de gota freda. En total, hi ha 1.400 efectius desplegats.

 

ACTUALITZAT 13.35 hores. Pugen a 30 les carreteres tallades pels efectes del temporal: 26 en el Baix Segura, 2 en la Costera, 1 en la Vall d'Albaida i 1 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 13.35 hores. Finalment, no ha sigut necessari evacuar als veïns de la pedania les Heredades, en la localitat alacantina de l'Almoradí en la comarca del Baix Segura.

 

 

ACTUALITZAT 13.15 hores. El President de la Generalitat, Ximo Puig, junt amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha visitat hui Orihuela. Puig a lamentat «l'enorme» impacte econòmic en el Baix Segura, amb el sector agrari «absolutament arruïnat» i ha afirmat que, el pròxim divendres, el Consell es reunirà en Orihuela per a aprovar un primer decret d'ajudes per als afectats. Un «pla de reconstrucció de la comarca, una espècie de Plan Marshall amb ajudes de la Unió Europea i del Govern d'Espanya», ha afegit.

 

 

ACTUALITZAT 12.53 hores. La Federació Provincial d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Alacant Gabriel Miró ha iniciat una campanya per a arreplegar material escolar per als municipis del Baix Segura, més afectats pel pas de la gota freda.

 

 

ACTUALITZAT 12.35 hores. Evacuen un càmping en Guardamar del Segura (Baix Segura) com a mesura de prevenció per les possibles inundacions que puga provocar el nou desbordament del riu Segura en Almoradí.

 

 

ACTUALITZAT 12.00 hores. La Direcció General de Protecció Civil i Emergències informa dels passos a seguir per a demanar les subvencions pels desperfectes ocasionats pel pas de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA).

 

 

ACTUALITZAT 11.31 hores. Un nou trencament en la mota del riu Segura en la localitat alacantina d'Almoradí (Baix Segura) ha provocat este diumenge l'eixida de les aigües i ha obligat a evacuar la pedania d'Heredades, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica del Segura.

 

Trencament de la mota del Segura en Almoradí | Confederació Hidrogràfica del Segura

 

ACTUALITZAT 11.23 hores. El temporal, el més greu dels últims 140 anys en el Baix Segura, ha llançat a perdre pràcticament el 100% de la collita en la comarca, tal com ha avançat 'À Punt'.

 

Llimeres afectades pel temporal en Orihuela | À Punt

 

ACTUALITZAT 11.18 hores. Gràcies a l'activació del conveni entre el Ministeri de l'Interior del Govern espanyol i Creu Roja, la capacitat d'alberg augmentarà fins a 400 places més en la província d'Alacant. Este conveni s'activa com a complement dels recursos de Creu Roja en la zona afectada ja mobilitzats per la Generalitat Valenciana. 

 

ACTUALITZAT 10.50 hores. Els efectes de la DANA es fan sentir encara este diumenge en Orihuela (Baix Segura (Alacant), un dels municipis més afectats. Tot i això, algunes carreteres ja s'han obert al tràfic.

 

 

 

ACTUALITZAT 10.41 hores. Orihuela continua patint els efectes de l'episodi de gota freda que ha assotat especialment el Baix Segura (Alacant). L'Ajuntament suspén totes les activitats en instal·lacions deportives i les classes demà, dilluns, i dimarts (16 i 17 de setembre).

 

 

 

 

 

 

 

ACTUALITZAT 10.15 hores. Almoradí, en el Baix Segura (Alacant), ha sigut un altre dels municipis més afectats per la DANA. Les imàtgens parlen per si soles.

 

 

 

ACTUALITZAT 10.14 hores. Tot i que el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana ha declarat el fi de la preemergència per pluges i tempestes en tot el territori valencià, es manté l'emergència en la Vall d'Albaida i la Costera per pluges (situació 1), en Alacant per inundacions (situació 1) i en el Baix Segura per inundacions (situació 2).

 

 

ACTUALITZAT 10.13 hores. A estes hores, moltes carreteres continuen tallades degut a les inundacions que ha provocat l'episodi de gota freda. Tot i això, ja s'han restablert els accessos des de Redován a Callosa de Segura, Orihuela, Barri de San Carlos (amb accés A-7), Hospital del Baix Segura a través de Callosa i la vía ràpida de Rafal.

 

 

 

 

ACTUALITZAT 10.10 hores. Al voltant de 1.500 persones han hagut de ser desallotjades d'un càmping en Crevillent, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), per les inundacions que ha produït l'episodi de gota freda.

 

 

ACTUALITZAT 09.50 hores. Les faenes de reparació pels tres desbordaments del riu Segura encara continuen.

 

 

 

ACTUALITZAT 09.45 hores. La comarca del Baix Segura ha sigut una de les més afectades per l'episodi de gota freda que ha assotat el territori valencià des de dimecres. Algunes localitats de la comarca encara continuen inundades i s'estan fent rescats.

 

 

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!