Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Alerta màxima roja i taronja pel temporal a la Comunitat amb precipitacions que arribaran als 100 l/m2

Hui en canvi el temps es manté estable
Leer en español

Demà comença la que podria ser la gota freda més forta dels últims 10 anys a la Comunitat. Com ja va informar ahir este diari, Emergències i l'Agència Estatal de Meteorologia ja han avisat sobre aquest fenomen que patirà la Comunitat a partir de demà. Ahir l'Agència Estatal de Meteorologia ja va activar l'alerta groga i taronja a la major part del territori valencià, però fa pocs minuts que s'ha decidit activar l'alerta màxima roja. Açò vol dir que s'esperen fortes pluges i tempestes que combinaran tots els fenomens meteorològics possibles: pluja, rajos, i fort vent, per la qual cosa s'ha d'extremar la precaució. 

Les pluges generalitzades afectaran també altres punts d'Espanya però que seran especialment fortes a la Comunitat Valenciana. La unió de dos borrasques provocarà el dijous i el divendres precipitacions de 100 l/m2 en qüestió de dotze hores Serà un temporal que la Comunitat no registrava en el mes d'octubre des de l'any 2008, segons han alertat meteoròlegs. Com sol ocórrer en el clima mediterrani, les pluges seran intenses i concentrades en el temps, per la qual cosa està previst que aquestes pluges duren fins dissabte.

En vista de la perillosa previsió, l'Agència Estatal de Meteorologia ja havia activat de cara a demà dijous l'alerta taronja en les comarques de l'interior i litoral nord de Castelló però ara amb l'alerta roja s'espera que les pluges siguen més abundants i concentrades en poc temps. Per a la resta de la província de Castelló menys el nord es manté l'alerta taronja així com tota la província de València. A Alacant aquestt matí es preveia alerta groga per a demà però smebla que finalment s'ha quedat amb avís i risc baix.

A mesura que avancem al sud de la Comunitat les precipitacions registrades seran menors. En les zones d'alerta taronja i groga poden arribar als 20, 30 i 40 litres per metre quadrat en una hora o 60 en dotze hores. Aemet informa que les alertes activades a partir de les 16 hores del dijous permaneixeran també durant divendres. Donada la rellevància d'aquestes precipitacions la Generalitat Valenciana ha emés un avís especial per a les pluges que s'esperen a partir de demà. Segons la nota del 112, les precipitacions es van a caracteritzar per la persistència i extensió arribant en alguns casos a quantitats acumulades importants. L'avís continua dient que es recomana als municipis i organismes que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. Açò és netejar les baixants i canalitzacions, retirar els vehicles de zones inundables i allunyar-se de riberes de rius i barrancs.

Per part de l'Aemet també s'ha emés un comunicat especial davant l'arribada de la gota freda a la península. Demà dijous la situació estarà marcada per un fluix humit i inestable des del Mediterrani i altre de l'Atlàntic que es juntaran. Les precipitacions s'espera que siguen fortes i persistents amb tempestes i quantitats d'aigua acumulada que poden arribar als 100 litres en 12 hores, com hem dit. Demà serà el dia "fort" al territori valencià, mentre que divendres els ruixats es localitzaran especialment al nord de la Comunitat. Dissabte, de nou les pluges seran generalitzades a tot el territori. Segons la previsió, sembla que a partir de diumenge a priori començaria a remetre el temporal.

Previsió per a hui

La situació que s'espera per a demà contrasta notablement amb la situació meteorologica de hui. A Castelló s'esperen per a hui cels poc nuvolosos amb núvols d'evolució diürna en zones de muntanya. No es descarten ruixats aïllats, preferentment en el litoral. A l'interior, boires al matí i la nit. Temperatures en general en descens les mínimes i en ascens les màximes. Al litoral castellonenc predomini de vent del nord-est, fluix amb algun interval de moderat, en la resta, vent variable fluix. S'esperen per a hui 23ºC de màxima a la Vall d'Uixó i 13ºC de mínima; 24ºC de màxima i 15ºC de mínima a Vinaròs, i 24ºC de màxima i 15ºC de mínima a Castelló de la Plana. A València situació similar amb intervals nuvolosos al sud, amb núvols d'evolució diürna en zones de muntanya. S'esperen en canvi ruixats en el litoral sud i no es descarten alguns altres aïllats al llarg del dia. Les temperatures mínimes baixen i les màximes puges lleugerament. En el litoral vent del nord-est moderat i en la resta de la província, vent variable fluix. Hui s'esperen 21ºC de màxima i 8ºC de mínima a Requena; a Ontinyent 21ºC de màxima i 12ºC de mínima, a Gandia 22ºC de màxima i 15ºC de mínima i a la capital del Túria 23ºC de màxima i 14ºC de mínima.

A la província d'Alacant hi haurà predomini de cel amb núvols al nord, amb evolució al llarg del dia en zones de muntanya. Alguns ruixats s'esperen en el litoral nord d'Alacant i no es descarten altres aïllats en la resta. Les temperatures mínimes baixen i les màximes estan una mica més altes. Per a hui 25ºC de màxima a Alacant i 15ºC de mínima; a Dénia 23ºC de màxima i 16ºC de mínima i a Alcoi 20ºC de màxima i 12ºC de mínima.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris