Rematem la setmana amb més calor, amb molta calor

Ola de calor

 

Tant hui com demà dissabte Aemet ha posat de nou avisos meteorològics per altes temperatures. Farà calor a tota la Comunitat però tot indica que Castelló quedarà al marge de la intensa calor que patirem tant a València com a Alacant on els termòmetres s’enfilaran per damunt dels 35 graus i arribaran a tocar o superar els 40.

Avis-meteorologic-calor-23-7-21

Avis-meteorologic-calor-24-7-21

 

 

Este nou ascens de les temperatures ve determinat per la posició d’una borrasca a nord de la Península que mourà un poc de ponent i llançarà cap a nosaltres la massa d’aire càlid que durant tota la setmana ha estat al centre peninsular i ha decidit vindre a passar el cap de setmana a la Comunitat Valenciana.

 

Esquema-situació-Ds-1

1500-ds-2

Amb estes condicions els mapes no requereixen massa comentaris ni hui ni demà dissabte.

 

Oratge hui divendres 23 de juliol

Temperatures hui divendres 23 de juliol

El cap de setmana començarà amb oratge estable i amb molta calor perquè no s’esperen grans canvis en les temperatures.

Oratge demà dissabte 24 de juliol

Temperatures demà dissabte 24 de juliol

Diumenge començarem a notar canvis de bon matí. El vent girarà a gregal aportant més humitat i núvols a la franja litoral.

Dilluns el vent de gregal, s’afegirà una lleugera inestabilitat a les capes altes de l’atmosfera que ens fa pensar que podem esperar ruixats, temperatures més baixes i fins i tot alguna tempesta al nord.

Dimarts recuperarem el sol i pujaran les temperatures. No obstant això de vesprada les previsions donen possibilitat de ruixats i tronades a les muntanyes de la mitat nord de la Comunitat.

 

Oratge a partir del diumenge 25 de juliol