Torna la calma este cap de setmana però amb més fred

Dissabte de matí encara podria ploure en les comarques de la Safor i de la Marina, però el sol s’imposarà en tot el territori valencià
Mapa de previsió per a este dissabte | Aemet

 

L'oratge estarà molt tranquil este cap de setmana després dels arruixons del divendres, això sí, que s'han localitzat només en alguns punts del Baix Maestrat i de la Plana Alta i, sobretot, en les comarques de la Safor, la Marina, l'Alcoià i el Comtat. El sol dominarà en conjunt i la calma serà la gran protagonista, si bé dissabte encara quedaran restes d’inestabilitat en el sud. Tot i això, la meteorologia acompanyarà en gran part del territori tant dissabte com diumenge, amb temperatures que tendiran a baixar i el fred serà hivernal.

 

Pluges dèbils este dissabte que desapareixeran

Pel que fa a dissabte, encara quedaran restes d’alguns núvols i arruixons, especialment de matí en la Safor i les Marines, però la tendència serà que vagen a menys. En la resta dominarà un sol que s’anirà imposant, mentres que el vent de mestral encara bufarà moderat en algunes zones de l'Alcalatén, l'Alt Maestrat i els Ports. El gregal també desapareixerà de la zona pròxima al Cap de la Nau.

 

Diumenge radiant

De cara a diumenge, la notícia serà el sol, que dominarà sense excepcions, ja que la nuvolositat haurà desaparegut i no s’esperen precipitacions. No es descarten algunes boires matinals en zones interiors, mentres que el vent calmarà per complet en l’interior de Castelló.

 

Temperatures avall amb fred hivernal

Si ens fixem en les temperatures, dissabte encara es mantindran paregudes al migdia, entre 11º i 16º, mentres que diumenge tiraran cap avall amb la majoria de valors entre els 8º i 14º. En canvi, de nit baixaran ja dissabte, però sobretot la matinada de diumenge, amb gelades en l’interior, localment intenses i mínimes que baixaran dels 5º també en la costa en alguns casos. Ambient plenament hivernal en general.

 

Sense pluges a la vista

De cara a la pròxima setmana pareix que la calma meteorològica continuarà amb nosaltres, ja que l’anticicló es tornarà a imposar durant dies amb sol i temperatures sense grans canvis. Una tranquil·litat que impedirà que arriben les pluges. De fet, no es veuen canvis importants a llarg termini.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!