ÚLTIMA HORA

Les millors xifres de la pandèmia, fins ara, en territori valencià

El dia més càlid del que portem d'any arribarà a mitats de setmana

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'

El cel patirà pocs canvis estos pròxims dies | Fran Lorenzo

 

Esta setmana vindrà caracteritzada per un temps completament estable en tot el territori valencià. No esperem pluges cap dia i no només això, sinó que a mitats de setmana, podriem conseguir les temperatures més altes del que portem d'any amb valors que seran pràcticament d'estiu, no ha fet hivern i pareix que de moment, tampoc vol fer primavera.

 

Dilluns 9 de març

Una nova línia frontal atlàntica ens creuarà al llarg de la jornada, però amb més pena que no glòria i només ho notarem en forma d'un increment dels núvols alts que no ens portaran més conseqüències. El pas del front també farà que les temperatures màximes queden lleugerament més curtes amb molts valors per baix dels 20ºC.

 

Previsió de símbols per a este dilluns en el territori valencià | Aemet

 

D'altra banda, el vent de nord-oest es tornarà a reforçar en Castelló bufant moderadament amb algunes ratxes fortes a últimes hores del dia. Les temperatures baixaran lleugerament a últimes hores de la jornada amb l'entrada del vent del nord, però este descens no tindrà continuïtat en jornades posteriors.

 

Dimarts 10 de març

Dimarts s'inciarà un augment de les temperatures que tindrà continuïtat en dies posteriors i ens portarà fins a valors de ple estiu. Este dimarts ja es podrien fregar els 25ºC en l'interior de València i Alacant, amb un ambient més fresc en Castelló, encara amb valors al voltant dels 20ºC.

 

D'altre banda, el vent del nord-oest desapareixerà per complet. La nit de dimarts a dimecres serà clarament menys gelada que la de dilluns a dimarts. El cel es mantindrà serè durant tota la jornada amb el permís d'alguns núvols alts que no molestaran.

 

Dimecres 11 de març

El sol dominarà per tot el territori durant tota la jornada amb un dia radiant. En les primeres hores del matí, ja notarem com els valors matinals són poc freds i atípics per a l'època, però és que a mesura que avance la jornada, notarem com el termòmetre supera els 20ºC amb facilitat.

 

De fet, tant en l'interior d'Alacant, com en algunes localitats del centre de València, els valors es podrien acostar als 30ºC. És a dir, una jornada de ple estiu pràcticament, tot i ser a principis de març. Val a dir, però, que estes temperatures tant elevades no tindran continuïtat molts dies més.

 

Dijous 12 de març

Seguirem amb un ambient molt atípic i càlid per a les dates. Seguirà dominant el sol en  tot el territori valencià, però no es descarta que a la zona marítima tant de València, com Alacant, es puguen formar algunes boires litorals fruït de la mateixa calor. 

 

Tot i que seguirà fent sol per tot el territori, arribaran alguns núvols alts i prims i les temperatures ja no seran tant elevades com dimecres i baixaran un parell o tres de graus a gran part del territori. Passarem dels 27-29ºC a 24-26ºC al les zones més càlides. I en la costa, amb l'entrada de marinades, difícilment es passarà dels 20 o 21ºC i si entra la boira, els valors quedaran clarament per baix d'esta marca.

 

Divendres 13 de març

La cua d'un front atlàntic ens podria portar una jornada amb més núvols i una normalització de les temperatures, els valors màxims quedarien al voltant dels 20ºC en l'interior i en la costa no s'ha arribarà.

 

La majoria de registres ja marcaran valors d'entre 16 i 18ºC. Temperatures ja normals per a l'època. Si els mapes tenen raó, fins i tot podriem tindre alguns arruixons en l'interior de les comarques de València, però molt anecdòtic.

 

Cap de setmana del 14 i 15 de març

El pronòstic encara és incert, però els mapes del temps d'este dissabte ens indiquen un cap de setmana amb un dissabte encara amb molts núvols baixos i molta fresca en general i en canvi, un diumenge amb molt més sol i temperatures que tornarien a recuperar-se, però sense arribar als extrems de mitats de setmana.

 

També pots llegir....

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!