Nou servei d’ajuda a persones majors per a realitzar instàncies digitals a València


Rebre les notícies de València Diari

La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha anunciat un nou servei d’atenció presencial o telefònica per a ajudar les persones majors a emplenar i presentar instàncies en Registre i Padró a través d’internet. En 2021, Envelliment Actiu va elaborar un manual dirigit als majors per a obtindre la signatura digital i el certificat electrònic i, des de llavors, els Centres d’Atenció a Majors han facilitat a més de 2.500 majors l’obtenció del Passaport Covid. En la mateixa línia, el Consell Municipal de les Persones Majors també ha aprovat per unanimitat el projecte Bancs amigables amb les persones majors de la mà de la Defensora del Major, Asunción Pérez Calot.

“Estem treballant per a corregir la bretxa digital entre les persones majors. Per això, també hem posat en marxa un servei d’atenció a les persones majors per a fer tot tipus de tramitacions de la seu electrònica de l’Ajuntament de València i així ajudem i contribuïm al fet que les persones majors puguen fer qualsevol gestió que s’ha de fer pel seu electrònica des de la seu de Tabacalera, a l’Ajuntament. També en els Centres d’Activitats de Persones Majors poden descarregar-se el passaport *covid o fins i tot també poden instal·lar-li’l en el mateix telèfon mòbil”, ha explicat Bernabé.

L’edil, a més, ha subratllat que Envelliment Actiu està treballant amb la Defensora de les Persones Majors i les entitats bancàries “per a fer que els bancs siguen bancs amigables amb les persones majors. Tot això està dins del marc de formació en competències digitals per a les persones majors que posarem en marxa en aquest 2022″.

“L’arribada de la pandèmia, durant el període de confinament ens ha servit per a constatar les dificultats que molts dels nostres majors tenen per a accedir als avantatges que ofereix el món digital. Malgrat que una part ja es mou amb naturalitat en Internet, un altre segment té encara problemes per a incorporar-se a un procés de digitalització que la irrupció del coronavirus ha accelerat de manera significativa”, ha apuntat.

“No hi ha dubte que aquest és un dels segments de població que més esforços està fent per a adaptar-se a aquest nou context digital“, ha explicat Bernabé, “per la qual cosa, les accions de formació i informació promogudes per les institucions són fonamentals perquè aquest col·lectiu no quede atrapat en la denominada bretxa digital”.

En aquest sentit, la Regidoria ha activat el servei de suport per a ajudar les persones majors a emplenar i presentar instàncies en Registre i Padró. S’ha disposat una Oficina Municipal d’Atenció a les Persones Majors que oferirà atenció presencial de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 en Amadeo Savoia 10 i 11, en l’Edifici de Tabacalera. També s’ofereix un servei telefònic gratuït per a les Persones Majors de la ciutat en el número 900525798 per a informar i orientar en temes relatius a prestacions, serveis i altres temes específics que els afecten, siguen de recursos municipals, d’altres administracions públiques o d’entitats socials.

Aquest nou programa se suma al que es va desenvolupar en 2021 des de la Regidoria i que va permetre l’elaboració d’un manual que està disponible en els centres d’activitats de majors, on es va ajudar les Juntes Directives a obtindre la signatura digital i el certificat electrònic, per a poder presentar documentació a través de Seu Electrònica.

En l’actualitat, en els Centres Municipals d’Activitats de Persones Majors es disposa de personal municipal del Pla d’Ocupació Jove de suport a les persones majors usuàries i a les Juntes Directives, en aquelles tasques que puguen precisar, com últimament està sent l’obtenció del Passaport Covid -19, on ja s’han tramitat més de 2.500 certificats.

A més, el 28 de desembre en la comissió permanent del Consell Municipal de les Persones Majors es va aprovar per unanimitat la proposta que està duent a terme la Defensora del Major amb el projecte Bancs amigables de les persones majors, una proposta que pretén establir una coordinació entre les entitats bancàries i les nostres persones majors, per a la constitució de bancs amigables, on es plasmen una sèrie d’objectius per a atendre, informar els nostres majors.

Bernabé ha comentat sobre aquest tema: “Quasi totes les persones majors són clients de bancs o entitats financeres. No obstant això, un grup considerable d’ells no sol beneficiar-se dels serveis associats a la banca en línia. No volem establir un mur entre les entitats i el col·lectiu de majors, volem ajudar i facilitar als nostres majors al fet que siguen autosuficients i a continuar operant amb normalitat en les seues entitats. L’objectiu ha de ser impulsar la inclusió financera i digital, aconseguint que ningú es quede arrere. Perquè això siga possible, administracions i entitats financeres hem de redoblar els nostres esforços a promoure programes i iniciatives especialment pensats per als més majors”, ha finalitzat.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies