Alacant rebutja la imposició del valencià a les aules

L’Ajuntament d’Alacant ha expressat este dimecres la seua “total rebuig a la imposició lingüística del valencià a la ciutat i la Comunitat Valenciana” per part de la Conselleria d’Educació del govern autonòmic. El pronunciament del consistori ha tingut lloc en el transcurs del Ple ordinari de desembre mitjançant una declaració institucional de l’equip de govern (PP i Ciudadanos), que ha comptat amb el suport de Vox i el rebuig del PSOE, Compromís i Unides-Podem. La iniciativa ha tirat endavant amb 16 vots a favor i 13 en contra.

Durant la sessió plenària també hi han intervingut diversos representants d’associacions educatives, que han rebutjat “la imposició de la llengua valenciana i l’arraconament de l’espanyol“. Sonia Terrero, de la Confederació Valenciana d’Apes i Ampes (Covapa), s’ha pronunciat contra “l’adoctrinament ideològic” a les aules i ha assenyalat que no permetran “que el conseller Vicent Marzà desterre els habitants de la Comunitat i obligue els pares a portar els fills a altres territoris per poder estudiar en castellà”.

Des de la Generalitat Valenciana s’està imitant el perjudicial model català d’imposició de la llengua, arribant fins al punt que actualment dos de cada tres col·legis públics imparteixen menys del 30% de classes en castellà”, sosté la declaració institucional aprovada.

“Ni a Alacant ni a la Comunitat necessitem una policia lingüística com la que volen imposar des del govern del Botànic, que ens vigile i que impose l’agenda catalanista a la nostra Comunitat perquè nosaltres defensem el bilingüisme actiu i seguirem treballant, des del sentit comú i la protecció de la legalitat, per la cooficialitat de castellà i valencià en esta Comunitat”, afegeix.

La declaració institucional de l’Ajuntament emplaça el Consell a “abandonar els seus projectes d’implantació del model català a la Comunitat” i a continuar promocionant el valencià, “però no des de la imposició i el dogma, sinó des del respecte i la llibertat de decisió”. Així mateix, reclama als executius autonòmic i central que desenvolupen les accions necessàries per a defensar l’educació integral de tots els alumnes en les dos llengües oficials de la Comunitat.

Així mateix, insta els dos governs a retirar i impedir qualsevol subvenció a entitats “de marcat caràcter partidista, els objectius del qual són contribuir a l’assenyalament dels ciutadans, inclosos els escolars i estudiants, en funció de la llengua que utilitzen”.

El Ple de l’Ajuntament els demana igualment que combaten de manera ferma els casos d’intent d’adoctrinament a les aules, reforçant l’Alta Inspecció Educativa i es compromet a complir la Constitució en la defensa de tots els ciutadans i els seus drets lingüístics.

 

Contra la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana

 

D’altra banda, el Ple també ha aprovat una declaració institucional mitjançant la qual exigeix ​​al Ministeri de l’Interior i al Govern d’Espanya que no duguen a terme la modificació proposada de la Llei de Seguretat Ciutadana amb l’única i exclusiva finalitat d’acontentar els seus socis nacionalistes i independentistes per assegurar el seu vot als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022.

La proposta, defensada pel regidor de Seguretat Ciutadana, José Ramón González (PP), i el portaveu de l’equip de govern, Antonio Manresa (Cs), han defensat la declaració que persegueix evitar la impunitat dels violents i garantir la seguretat dels ciutadans i de les forces policials. Alhora, també s’ha demanat que s’aprove per llei l’equiparació salarial de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat. La declaració ha estat aprovada per 16 vots a favor del grup Popular (9), Ciudadanos (5) i Vox (2), davant dels 13 vots en contra de PSOE (9), Unides Podemos (2) i Compromís (2) .

El Ple de l’Ajuntament d’Alacant instarà tots els grups municipals amb representació al Congrés dels Diputats que promoguen que la modificació actualment en tràmit de la Llei de Seguretat Ciutadana no es realitze en els termes anunciats pel Govern d’Espanya, sinó que esta siga amb l’objectiu d’aconseguir la millora del marc normatiu dedicat a protegir el lliure exercici dels drets i llibertats públiques i garantir la seguretat dels ciutadans, intensificant les garanties i promovent una major eficàcia, especialment davant les amenaces més greus així com dels drets i seguretat de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

 

Equiparació salarial

 

“No podem donar suport a la reforma d’una llei que desprotegirà de facto l’actuació de les nostres forces de seguretat davant la delinqüència, que els deixa en desavantatge davant del delinqüent i el delicte. Esta Llei ha estat molt útil, ha permés la lluita activa contra el terrorisme i ha protegit els ciutadans i els agents de l’autoritat”, ha ressaltat José Ramón González.

“En lloc de desprotegir ciutadans i agents, el Govern hauria de preocupar-se a dur a terme l’equiparació salarial per llei, garantir els compromisos retributius per als agents que presten serveis a llocs com Balears, el Camp de Gibraltar o Catalunya i endurir les penes en els delictes contra els agents” ha afegit Manresa.

A la declaració es denuncia que “el Govern de Pedro Sánchez, per tal de pagar favors als seus socis nacionalistes i independentistes, s’ocupa de pretendre reformar la llei per permetre manifestacions espontànies, permetre que es graven i difonguen les intervencions dels agents -que és de facto una coacció- així com restar-los la presumpció de veracitat o que es rebaixen les multes, les quals deuen ajustar-se a la llei en vigor i no a les rendes que tinga l’agressor, creant així una enorme inseguretat jurídica, una vegada més”.

“En comptes de vetllar per mantenir la seguretat ciutadana i protegir els agents que s’encarreguen de garantir-la, amb la modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana l’únic que pretén el govern és donar satisfacció als seus socis de Podem, ERC i Bildu i seguir mantenint-se al poder a costa de tot”, s’afirma a la declaració institucional impulsada per l’equip de govern municipal.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES