Aitana Mas, en contra de la gestació subrogada: ‘A Espanya no es permet comprar xiquets’

Compartir:

La vicepresidenta del Consell recorda que hi ha altres opcions per tindre una família com l'adopció i que hi ha 4.000 xiquets i xiquetes dins del sistema públic valencià

“No estem d’acord amb la gestació subrogada perquè no creiem en el sistema d’explotació de les dones pobres“. Així s’ha pronunciat la vicepresidenta i el portaveu del Consell, Aitana Mas, després de ser preguntada pel debat sorgit després de la notícia que Ana Obregón ha estat mare per gestació subrogada als seus 68 anys als Estats Units.

Ha de quedar clar que a Espanya no es permet comprar xiquets i xiquetes. Va en contra dels plantejaments dels organismes internacionals que vetlen pels drets de la infància, així com del mateix Tribunal Suprem” ha manifestat Mas, que també ha recordat que la Llei estatal regula la gestació subrogada i l’estableix com a violència contra la dona.

De la mateixa manera, la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha recordat que les persones que vulguen tindre una família “també té altres opcions” com l’adopció. En este sentit, ha assenyalat que al sistema de protecció valencià té 4.000 xiquets i xiquetes iadolescents que “també volen disposar d’una casa i una família que els done estabilitat”. “Va apel·lar que es tinga en compte com a opció el procés d’adopció per tindre una família”.

Sobre les dificultats per poder adoptar i si el Consell planteja “agilitzar” els tràmits burocràtics de l’adopció, Mas ha assenyalat que “per nosaltres sempre l’agilitació dels tràmits de la Generalitat és una prioritat i la simplificació administrativa també sobretot en esta qüestió que suposa que els xiquets i xiquetes senten la calidesa de la família”.

Així i tot ha incidit que estos tràmits d’adopció són sensibles i “passen per una situació d’acollida que moltes vegades triguen més i requereix més temps per solucionar les qüestions familiars que hi van associades i que encara no estan resoltes”.

D’altra banda, preguntada per la seua opinió sobre la donació d’“inter vivos” sense ànim de lucre com una forma d’ajuda entre familiars, ha assegurat que “és un dels grans punts de debat i que es podria arribar a estudiar i debatre” encara que ha precisat que “este tema encara em genera dubtes i no tinc una opinió formada i tancada”.

EL MÉS LLEGIT

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.

Un jutjat de València obre una investigació pels insults racistes a Vinicius

La magistrada acorda citar a declarar com a investigats els tres espectadors que van ser detinguts esta setmana per la Policia Nacional