Naix la Fundació ColaCao amb l’objectiu d’ajudar a combatre el bullying

Fundació ColaCao

Naix la Fundació ColaCao amb l’objectiu d’ajudar a combatre el bullying | Fundació ColaCao

Cada xiquet és únic i té alguna cosa que ho fa especial. Celebrar aquestes singularitats ens ajuda a construir una societat més plural i a lluitar contra el major enemic de la diversitat infantil: l’assetjament escolar

Aquest és el propòsit de ColaCao, i el vol fer realitat a través de la creació de la seua fundació social. Aquesta nova entitat solidària naix amb l’objectiu de sensibilitzar contra el bullying, una de les preocupacions més rellevants de les famílies, i una xacra que es calcula que afecta uns dos milions de menors al nostre país.

 

 

La Fundació ColaCao durà a terme diferents iniciatives en l’àmbit de l’educació, la investigació i la divulgació, creant i implementant projectes socials i solidaris.

“Un dels grans problemes de l’assetjament escolar a Espanya és el silenci social que l’embolica, malgrat que com a mínim el pateixen 1 de cada 4 menors al nostre país. ColaCao és una marca que sempre ha estat al costat dels xiquets, per la qual cosa la seua força com a altaveu per a conscienciar sobre els problemes que els afecten, com pot ser l’assetjament escolar, és molt important i suposarà un gran avanç a l’hora de fomentar el debat social sobre aquest tema” comenta Carmen Cabestany, presidenta de NACE, entitat que col·labora amb la Fundació.

Les línies d’actuació d’aquesta nova entitat abastaran des de programes escolars d’abast estatal que ajuden a sensibilitzar a l’alumnat en el respecte al proïsme i en el rebuig al bullying, a estudis sociològics que aporten dades de qualitat sobre la incidència de l’assetjament escolar a Espanya, passant pel desenvolupament de campanyes solidàries o la producció i difusió de materials de divulgació i sensibilització.

D’aquesta manera, la Fundació ColaCao vol convertir-se en un gran altaveu de reivindicació i conscienciació social, intentant trencar el silenci que envolta el problema i fomentant que els casos es denuncien a temps, una de les grans barreres a l’hora d’afrontar i tractar el bullying, segons els experts.

El primer gran projecte de la Fundació ColaCao serà l’impuls d’un documental sobre l’assetjament escolar i el paper de l’esport com a eina per a combatre’l, una iniciativa promoguda al costat del Consell Superior d’Esports i que té l’objectiu de fomentar el debat social i donar informació de qualitat als pares i mares al voltant del bullying.

El documental “Som Unicxs”, participaran personalitats del món de l’esport com Carolina Marín, Ray Zapata o Susana Rodríguez, que relataran en primera persona la seua experiència entorn del bullying en la seua infància. A més inclou consells i recomanacions perquè les famílies puguen detectar si el seu fill està patint assetjament escolar.

“ColaCao sempre ha sigut una marca social, amb valors i molt lligada als xiquets, als qui sempre ha animat a traure la millor versió d’ells mateixos. Amb un producte la principal virtut del qual és la seua diferència: els seus ‘grumitos’, que amb els anys s’han convertit en una de les seues majors icones”, afirma Marta Vernet, membre del Patronat de la Fundació ColaCao.

“La lluita contra l’assetjament escolar és una evolució natural en aquest rol social de la marca, ja que el bullying atempta contra aquest apoderament que ColaCao porta fomentant des dels seus orígens, fa més de 75 anys. La creació de la Fundació ColaCao representa una fita en la responsabilitat social de la marca, tant per l’envergadura de la iniciativa com per l’impacte social que esperem tindre”, conclou Vernet.

La Fundació ColaCao ha establit una aliança amb NACE (Associació No a l’Assetjament Escolar), una de les institucions més rellevants a Espanya en la lluita contra el bullying. Aquesta associació, composta per psicòlegs, advocats, professors i altres perfils especialitzats, porta més de 10 anys centrada en la prevenció i intervenció en processos d’assetjament escolar, en qualsevol de les formes que es manifesta, així com en el suport i atenció a les víctimes i a les seues famílies de manera gratuïta i desinteressada.

Així mateix, treballen dia a dia per a impulsar la visibilització d’aquesta xacra en els centres escolars. Segons Carmen Cabestany, Presidenta de NACE “la col·laboració amb la Fundació ColaCao suposa un honor i un privilegi. És un pas avant molt important per a nosaltres, ja que servirà per a poder amplificar els nostres projectes i ajudar a més persones afectades per l’assetjament escolar. Estem convençuts que l’acord entre Fundació ColaCao i NACE servirà per a evitar el sofriment de molts menors i per a salvar vides”.

Un problema creixent i amb falta de dades

L’assetjament escolar és un problema social creixent a Espanya. L’Estudi Cisneros de l’Institut d’Innovació Educativa i Desenvolupament Directiu de 2006 va establir que un 25% dels xiquets havia patit assetjament escolar en alguna de les seues formes, tenint conseqüències que van des de l’estrés, l’ansietat, l’aïllament social fins i tot el suïcidi.

Però la falta de dades actualitzades impedeix conéixer l’abast real del problema. NACE estableix un decàleg per a la seua erradicació que se centra a visibilitzar, fomentar el debat, formar a pares i professors i en definitiva involucrar a la major part de la societat possible per a invertir la tendència de les dades en un problema que concerneix el conjunt de la ciutadania.

Sobre Fundació ColaCao

 

La Fundació ColaCao és una entitat constituïda el desembre de 2021 que té l’objectiu de sensibilitzar a la societat contra l’assetjament escolar, una de les preocupacions més rellevants de les famílies, i una xacra que es calcula que afecta uns dos milions de menors a Espanya.

L’entitat treballa en l’àmbit de la divulgació, la sensibilització i la investigació, constituint-se com a altaveu de reivindicació i conscienciació social, per a trencar el silenci que envolta el problema i fomentant que els casos es denuncien a temps, una de les grans barreres a l’hora d’afrontar i tractar el bullying.

ÚLTIMES NOTÍCIES