Els treballadors de Pilkington Sagunt convoquen una vaga contra els 116 acomiadaments

Compartir:

 

Els treballadors de la planta Pilkington de Sagunt han anunciat este dijous que convoquen una vaga parcial durant 15 dies des de dilluns que ve 8 de novembre davant l’anunci d’acomiadament col·lectiu de 116 empleats. La direcció de l’empresa ha comunicat este dimarts un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a la planta valenciana pel trasllat de les produccions de laminatge a Itàlia.

Després de la primera reunió entre la comissió negociadora, que representa la part social, i la direcció de Pilkington, l’empresa ha lliurat la documentació de l’expedient de regulació amb l’acomiadament “imminent” de 116 treballadors, els treballadors van convocar diverses assemblees per a decidir la seua postura.

La plantilla ha expressat el seu “total desacord a l’ERO” i “el NO als acomiadaments” i un 92,5% dels treballadors han decidit que a partir d’este dilluns es convocarà una vaga parcial amb una duració de quinze dies. Els aturs seran de 4 hores per torn, és a dir, un total de 12 hores que podria veure’s ampliat fins a les 24 hores, si durant este període no hi ha canvis del procés de negociació.

El Comité afirma que la documentació entregada per la fàbrica és “insuficient” i que no explica res sobre el futur de la fàbrica sense la línia de laminatge i demanen que “que no es donara per iniciat el període de consultes”.

A més, els representants dels empleats afirmen que amb esta decisió s’han incomplert els compromisos de competitivitat i s’han trencat els acords, per això exigeixen “la devolució immediata” de les pagues extres i dels diners “que han depositat els treballadors per mitjà d’acords” per portar inversions a la planta valenciana.

D’altra banda, el Comité ha informat que la setmana que ve es reuniran amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per abordar la problemàtica de la fàbrica i buscar una solució comuna. Segons indiquen fonts, esta reunió es deu al “compromís” de la Delegada del Govern, Gloria Calero, a la reunió amb els representants dels treballadors.

EL MÉS LLEGIT

Espanya continuarà mantenint la màscara obligatòria en el transport públic

Darias també ha recordat que, amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, és important continuar cuidant-se, ja que és època d'increment important de virus respiratoris, grip o bronquiolitis.

77.000 firmes demanen una Comunitat ‘lliure de xiquets caçadors’

La normativa autonòmica permet acompanyar caceres des de qualsevol edat i portar armes des dels 14 anys

Militars sortegen a una prostituta amb motiu de la Puríssima

Alguns efectius van compartir mitjançant un xat privat imatges de la dona i els serveis que oferia, acompanyats de missatges masclistes i vexatoris

La licitació per demolir l’antiga Fe entra in extremis el 2022

L'oposició qüestiona els 'set anys perduts' i Catalá recorda que la primera decisió del Govern de Puig 'va ser paralitzar este projecte'