La Punta, la gran oblidada de València

Compartir:

 

 

“La Punta és la gran oblidada. Ens estan deixant morir” així defineix la situació que viu aquesta pedania de València el president de l’Associació de Veïns de les Casetes de La Punta, Fran Delgado, que a més assegura que “se senten totalment oblidats” perquè l’Ajuntament “no fa res davant la degradació de la zona, els parcs en mal estat, el mobiliari públic deteriorat o els botellons i la prostitució”.

Per tot això, als veïns i veïnes de La Punta se’ls ha acabat la paciència. La degradació i l’abandó que viuen cada dia en aquesta zona de València els va portar a unir-se i crear un nou moviment veïnal per aconseguir “almenys” l’atenció del consistori i “pressionar” per posar en marxa el Pla Integral, que els van prometre fa un any. Ara les entitats veïnals volen tornar a mobilitzar-se, com ho han fet els barris d’Orriols i la Malva-rosa, per convocar manifestacions i aconseguir un barri digne.

“Fins a quatre i cinc vegades” han demanat a l’Ajuntament que condicionen els parcs perquè asseguren que estan “deteriorats” i fins i tot han hagut d’arreglar-los ells mateixos amb fustes per evitar danys més grans, o les lluminàries que indiquen que “només funcionen la meitat dels fanals els altres, cap”.

Aquesta pedania entre el Saler i Natzaret, dividida en dos per la V-15 i les vies del tren, no té botigues, ni biblioteques, ni farmàcies, ni cap local social per a la gent gran o la joventut del poble, però a banda i banda, la degradació és evident.

Segons explica Delgado, la presència policial “és nul·la, no venen per res” i això permet l’ocupació il·legal de cases i alqueries, així com el negoci de la prostitució que recorre cada nit els seus carrers deixant preservatius i restes de plàstics a les voreres.

“Això és increïble, increïble”, manifesta el president de l’entitat veïnal, i assegura que “La Punta, en veritat és la gran oblidada. Van posar la carretera pel mig i no va passar res, van posar les vies del tren i no va passar res, volien fer la carretera del Levante UD i si no ens adonem, la construeixen. No us estranye que el dia de demà acaben fent-la i traient-nos a nosaltres coses”.

 

 

Pla Integral

 

Recentment es van reunir amb l’alcalde pedani per traslladar-se “les necessitats que han detectat tots els veïns i les veïnes” i “acordar una estratègia d’actuació conjunta”. L’Associació reclama a l’equip de govern que es facen accions en matèria de seguretat viària, ciutadana i policial, actuacions mediambientals, de mobilitat i accessibilitat per intentar “millorar la qualitat de vida” del veïnat.

Sol·liciten que s’assigne un “policia de barri” a la zona perquè assenyalen que després de la jubilació de l’anterior “no n’han tornat a disposar” i és necessari per a vigilar l’abocament de runa o l’acampada il·legal a les zones verdes. A més, en matèria de mobilitat demanen que s’amplie la ruta del transport públic i els horaris per millorar la connectivitat amb el centre, la instal·lació de senyals viaris o guals o ressalts que moderen la velocitat dels vehicles que passen per la zona.

Així mateix reivindiquen “més zones verdes“, el tancament de la llacuna i la instal·lació d’una pantalla acústica a la V-15 i una pantalla verda a la zona limítrofa amb el Port de València per mitigar els problemes d’emissions, així com la reparació i condicionament de la zona de la “séquia artificial” que asseguren “està totalment destrossada”, incloent-hi les lluminàries i la millora del parc infantil.
 

EL MÉS LLEGIT

València incorpora 12 noves psicòlogues per al servici de Benestar i Integració

Al mes de juliol l’Ajuntament haurà proveït totes les places de psicòleg previstes per a 2021/2022

S’ha acabat lo bo

El cap de setmana encara que dissabte encara tindrem núvols baixos a la costa acabarà sent assolellat i més calorós

Mata a tirs a una empleada per posar “massa maionesa” en el seu entrepà

L'home "va entrar en el restaurant, va demanar un entrepà però no li va agradar i va canalitzar la seua ira contra dos de les empleades"

La Generalitat formarà a persones majors en competències digitals

Els cursos estaran compostos per tres mòduls formatius centrats en ciberseguretat, signa electrònica i banca digital