Quins actes se celebraran en el Corpus Christi de València enguany?

La celebració del Corpus Christi 2021 se celebrarà a València malgrat les mesures contra el Coronavirus. Consulta la programació.

La pandèmia generada pel Coronavirus ha provocat que les festes, tal com existeixen en el col·lectiu de la societat, canvien dràsticament. 2020 no va tenir Falles, ni Setmana Santa, gairebé ni Nadal. 2021 arriba amb un principi d'esperança, però lluny de tornar a la "vella normalitat", les festes han aprés a adaptar-se. Corpus Christi 2021 a València ha anunciat avui el seu programa de festes per a enguany tan atípic i aquí podràs consultar-lo.

Tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de València han acudit avui a la presentació del Calendari del Corpus Christi celebrada en l'hemicicle. En l'acte s'ha inaugurat 'De Corpus a Corpus 2021-2022' i també del Cartell corresponent a la Festa d'enguany, obra tots dos de l'artista Pedro Molero, així com de la resta de publicacions que ha realitzat l'Ajuntament.
Programa Corpus Christi 2021 València

Dilluns 31 de maig

- 19.30 h. Organitzada per l'Ajuntament de València, en la pàgina de Facebook de Festes de València conferència a càrrec de Raúl Sanchis Ferrer, professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, denominada "Gegants i nanos festius a la Ciutat de València".

Dimarts, 1 de JUNY

- 10.00 h. Començarà el repartiment de la 'Moma Dolça' als mitjans de comunicació.

Dimecres, 2 de JUNY

- 19.30 h. Organitzada per l'Ajuntament de València en la pàgina de Facebook de Festes de València conferència a càrrec d'Inmaculada Rodríguez Moya, professora de la Universitat Jaume I de Castelló, denominada "El corpus de València en l´orbe festiu hispànic, art efímer, carros triomfals i roques".

Dijous, 3 de JUNY

- 20.00 h. En la Catedral Metropolitana de València, "Missa Solemne del Corpus", oficiada per Arquebisbe de València, Cardenal Antonio Cañizares. Participarà la Coral Catedralícia de València, dirigit per Luis Garrido.
En finalitzar la celebració eucarística, "Pregó del Corpus" a càrrec Álvaro Almenar.

Divendres, 4 de JUNY

- 10.00 h. Lliurament de "Pomells" que l'Excm. Ajuntament fa a les autoritats civils, religioses i militars de la ciutat, convidant-los a participar de la festivitat i a engalanar els seus edificis. Amb la participació del president d'Amics del Corpus.

- Monument d'art floral eucarístic. Durant la jornada quedarà instal·lat en el centre de la Plaça de la Verge un monument eucarístic obra de l'artista Juanjo García, realitzat en vareta, amb artístics adorns florals.

- També pot ser visitada des del 27 de maig en el Museu del Corpus – Casa de les Roques (Carrer Roteros) l'exposició fotogràfica "L´esplendor dels roques", obra d'Antonio Cortés.

Dissabte, 5 de JUNY

- "Paraeta de Amics del Corpus» . En la Plaça de la Verge, d'11.00 h fins a les 14.00 h i des de les 18.00 h fins a 21.00 h

- El matí de Corpus Christi en la «paraeta» de 2019

- 17.30 h. Sortida des de la nostra seu del Jurat de "Aparadors, balcons i façanes engalanades", la fallada d'aquest, es donarà a conèixer a la tarda a partir de les 20.00 h i posteriorment es lliurarà els premis en els domicilis agraciats.

Diumenge, 6 de JUNY

- "Paraeta de Amics del Corpus» . En la Plaça de la Verge, de 10.00 h fins a les 14.00 h

- 10.00 h. "Solemne Missa de Pontifical" en la Catedral i processó claustral eucarística amb la Custòdia. En finalitzar la mateixa, a la Porta dels Ferros, "Repartiment de Pans Beneïts" als fidels que surten de la Celebració Eucarística, en record d'una antiquíssima tradició.

Pregoner del Corpus Christi 2021

Álvaro Almenar Picallo és sacerdot diocesà de l'Arxidiòcesi de València. Vicerector de la Real Basílica de la Verge dels Desemparats de València, Consiliario de l'associació Amics del Corpus, Capellà del València C.F., Director espiritual de l'Escolania de la Verge dels Desemparats, Canonge Zelador del Sant Calze de la Catedral de valència.

El dijous 3 de juny, Álvaro Almenar realitzarà el Pregó de Corpus Christi de València.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Albalat dels Sorells celebra el Dia Mundial del Medi Ambient" "Borriana se suma a la protesta del sector pesquer pel Pla de Demersals de la UE"