El Suprem dona l'aval definitiu a l'exhumació de Francisco Franco

L'Alt Tribunal ha tombat els últims recursos que tenia pendents, en contra de la decisió
El Tribunal Suprem ha donat l'aval definitiu a l'exhumació de Francisco Franco | València Diari

 

El Tribunal Suprem ha donat finalment l'aval definitiu a l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, tombant els recursos que van presentar els detractors de la decisió, entre els qui hi ha la Fundació Francisco Franco. Per tant, després de la decisió presa pel TS només queda que el govern espanyol acorde el trasllat este divendres o durant la celebració del pròxim consell de ministres, segons avança l''Ara'.

Per la seua part, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha indicat que des de la Moncloa no volen que l'exhumació es convertisca en un «espectacle» i, per tant, es notificarà a la família quin és el dia triat per si volen estar presents. Calvo ha manifestat que amb esta operació «no preteníem cap situació irrespectuosa per a les restes del dictador» motiu pel que «no hi haurà imàtgens ni mitjans de comunicació».

«L'article 118 obliga a tot el món a complir les sentències fermes»

Este dimecres, el prior de l'abadia mostrava la seua negativa a tirar avant l'exhumació, una cosa que el Suprem ja ha respost i li ha recordat que «l'article 118 de la Constitució obliga a tot el món a complir les sentències fermes». Tot seguit ha indicat que la sentència que va dictar, fa dos setmanes, denegant el recurs de la família ja permet tirar avant els acords i habilita, per tant, a l'exhumació. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La infanta Cristina refà la seua vida sense Iñaki Urdangarin" "Totes les parelles que t'han explicat i t'han amagat de la reina Letícia"