47 anys de presó per al marit de Pilar Garrido, condemnat per l'assassinat de la valenciana a Mèxic

La sentència també contempla una indemnització de 471.000 pesos mexicans (uns 21.500 euros) com a reparació de dany.
Leer en español
Pilar Garrido i el seu marit | cedida

 

Aquest dilluns es donava a conéixer la condemna interposada a Jorge Fernández, declara culpable de l'assassinat de la valenciana Pilar Garrido. Els tribunals mexicans han establit per a ell finalment una condemna de 47 anys de presó, així com una indemnització de 471.000 pesos mexicans (uns 21.500 euros) com a reparació de dany. Així mateix, se li retira la pàtria potestat del seu fill, tot i que no perd el seu dret a convivència amb ell.

Fernández podia arribar a ser condemnat a 50 anys de presó, però els tribunals mexicans no l'han considerat un condemnat de «perillositat màxima», motiu pel qual la pena queda en 47 anys.

Jesús Eduardo Govea, advocat defensor de Fernández, apuntava a EFE que la sentencia no és definitiva, ja que existeixen algunes vies per a recórrer, com l'apel·lació o fins i tot el judici d'emparament, inclòs dins les formes de control constitucional de la justícia. Des de la defensa de l'acusat s'assegura que el seu client serà alliberat, però amb un procés llarg. El lletrat també denunciava que la versió dels fets que ha assumit la Fiscalia no aporta un mòbil del crim.

Desapareguda en juliol de 2017

Pilar Garrido va desaparéixer el 2 de juliol de 2017. La valenciana, de 34 anys, tornava amb Jorge Fernández, el seu marit, a Ciudad Victoria (Mèxic), després d'estar uns dies a la platja. A finals del mes de juliol apareixien les seues restes en un paratge proper. Les proves d'ADN confirmarien dos setmanes després que els ossos pertanyien a la valenciana desapareguda.

El 29 d'agost de 2017 la Fiscalia de Mèxic va detindre a Fernández per detectar contradiccions en les seues declaracions. El judici va començar el passat 30 d'agost, i fins a eixa data l'acusat va romandre en presó preventiva. El cas també s'ha allargat en el temps a causa de diversos fets, com la renúncia d'alguns advocats o l'assassinat d'un jutge i una membre de la fiscalia en el mes de desembre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris