Una voluntària valenciana, entre els quatre espanyols morts en un accident d'avioneta en Bolívia

Els passatgers anaven a ser repatriats
Entre els morts, es troben quatre espanyols | Twitter

 

Sis persones han mort, entre elles quatre espanyols, en un accident d'avioneta que s'ha produït este dissabte durant un vol humanitari de repatriació prop de la ciutat boliviana de Trinidad, segons ha informat la Força Aèria Boliviana (BAV) en un comunicat.

 

Entre els morts, es troben dos militars i quatre passatgers espanyols que anaven a ser repatriats en una avioneta que es dirigia a la ciutat de Santa Cruz. «L'aeronau va patir un accident en transportar ciutadans espanyols per a repatriació i mostres de COVI-19, en ruta Trinidad-Santa Cruz. Lamentablement, tota la tripulació a bord va perdre la vida», han indicat en el comunicat.

 

El director regional de l'Administració d'Aeroports i Servicis Auxiliars a la Navegació Aèria de Bolívia, David Pedraza, ha explicat que un dels passatgers ha mort quan estava sent traslladat a l'hospital, mentres que els demés han mort en l'acte, segons arreplega l'Agència Boliviana de Notícies (ABI).

 

Una cooperant en València entre els morts

Un dels espanyols morts en l'accident era una cooperant de Psicòlegs Sense Fronteres, Alba A. F., segons ha informat a EFE està organització no governamental en el país sud-americà. Marcia Montoya, membre d'esta organització en Bolívia, ha afirmat que Alba formava part d'un programa de col·laboració amb Psicòlegs Sense Fronteres en València.

 

Montoya ha afegit que la cooperant havia començat el seu treball en la regió amazònica de Beni, al setembre de l'any passat, l'havia acabat al març i tenia previst viatjar a Bolívia abans de tornar a Espanya, però el Govern bolivià va declarar estat d'emergència sanitària pel coronavirus, que inclou la prohibició de viatges dins del país.

 

Els altres espanyols morts són Francisco José G.G., la seua esposa Deliz S.V. i Yandira O.V., estes dos últimes bolivianes nacionalitzades espanyoles, mentres que els bolivians que van perdre la vida són el capità Fabio Daniel J.L. i el tinent Richard Anderson C.B. de la Força Aèria Boliviana (FAB), que tripulaven l'avioneta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!